Στο Δήμο Μεγαρέων βρέθηκε το Σάββατο, 15 Ιανουαρίου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε μια χωρίς προηγούμενο επίσκεψη όπου τοπικοί παράγοντες, με επικεφαλής το Δήμαρχο Γρηγόρη Σταμούλη, παρουσίασαν την τρέχουσα κατάσταση και εξέθεσαν πολλά από τα προβλήματα από τα οποία απασχολούν την τοπική κοινωνία.
Ο κ. Μητσοτάκης, μόλις έφθασε στα Μέγαρα, επισκέφθηκε την υπερσύγχρονη πτηνοτροφική μονάδα αυγοπαραγωγής του κ. Θωμά Μουστάκα, το συνεταιρισμό  λαχανοκηπουρών ενώ ακολούθως επισκέφθηκε το Αστυνομικό Τμήμα, το Κέντρο Υγείας, περιδιάβηκε το κέντρο της πόλης και κατέληξε στο δημαρχειακό Μέγαρο όπου μαζί με το Δήμαρχο και τους συνεργάτες του έκαναν δηλώσεις.

Από την επίσκεψη αυτή αξίζει να επισημάνουμε ορισμένα γεγονότα τα οποία δίνουν ξεχωριστή σημασία στο γεγονός.
Πρώτον η πολύωρη επίσκεψη, αντίστοιχη με μια επίσκεψη πρωτεύουσας νομού, δηλώνει ότι όσοι σχεδίασαν την επίσκεψη πέτυχαν κάτι εξαιρετικό για την πόλη.
Η επίσκεψη σε μια πτηνοτροφική παραγωγική μονάδα καθώς και σε μια συνεταιριστική μονάδα παραγωγής-συσκευασίας κηπευτικών προϊόντων έδωσαν στίγμα του πρωθυπουργικού ενδιαφέροντος για τον πρωτογενή τομέα και για την στήριξή του ειδικά στην τρέχουσα περίοδο όπου όπου η ενεργειακή κρίση έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα επιβίωσης των επιχειρήσεων.
Η επίσκεψη στο Αστυνομικό Τμήμα συμβολίζει το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού για την ασφάλεια των πολιτών και για την οικογενειακή γαλήνη αφού εξήγγειλε ότι σε αυτό το Τμήμα ιδρύεται Γραφείο αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής βίας.
Από το Κέντρο Υγείας Μεγάρων έκανε δηλώσεις για τη σημασία του εμβολιασμού κατά της Covid – 19 για το πόσο σημαντικό είναι να ενισχυθεί η εμβολιαστική κάλυψη σε εθνικό επίπεδο.

Στο δημαρχείο όπου έκανε δηλώσεις, μίλησε επίσης για το έργο της αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής μετά από τις δασικές πυρκαγιές των τελευταίων ετών υπενθυμίζοντας την αλλαγή καθεστώτος όπου τα Δασαρχεία έφυγαν πλέον από την ευθύνη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και υπάγονται στο Υπουργείο Περιβάλλοντος. Γεγονός το οποίο αναμένεται να απελευθερώσει ανθρώπινο δυναμικό στην υπηρεσία των δασών.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο κ. Μητσοτάκης περπάτησε στο κέντρο της πόλης και ξεκουράστηκε στην πλατεία Λιτάρα.
Σε όλη τη διάρκεια της περιοδείας του φωτογραφήθηκε με στελέχη της τοπικής κοινωνίας αλλά δεν έχασε καμία ευκαιρία σε προτάσεις να φωτογραφηθεί με μικρά παιδιά μέσω φωτογραφιών σέλφι.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Δυτικής Αττικής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κώτσηρας, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θεόδωρος Λιβάνιος, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης και οι βουλευτές Δυτικής Αττικής της ΝΔ, Θανάσης Μπούρας και Ευάγγελος Λιάκος.