Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες παραγόντων της Δυτικής Αττικής να ενισχύσουν την ασφάλεια στην ευρύτερη Περιφέρεια, αφού οι περισσότερες περιοχές εμφανίζουν υψηλό βαθμό εγκληματικότητας και επικινδυνότητας.

Πιο συγκεκριμένα, 26 αστυνομικοί προσλαμβάνονται άμεσα, προκειμένου να καλυφθούν κενά ή επιπρόσθετες επείγουσες ανάγκες στην Αστυνομία.

Στην προσπάθεια αυτήν περιλαμβάνεται και ο Δήμος μας. Για τα Μέγαρα, θα προσληφθούν 3 νέοι αστυνομικοί. Η περιοχή των Μεγάρων είναι, ίσως, η μεγαλύτερη σε έκταση περιοχή της Αττικής και επομένως, η εξέλιξη αυτή είναι πολύ θετική.

Αν αναλογιστεί κανείς πως το υπεραστικό δίκτυο αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα, όπως επίσης και οι Ρομά που αποτελούν ομάδα προβληματισμού για την πόλη, τότε η ενίσχυση της Αστυνομίας είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη.

Η αλήθεια είναι πως η Δυτική Αττική αντιμετωπίζει πολύ συχνά θέματα ασφάλειας, έλλειψη προστασίας των δημόσιων χώρων  και κυρίως έλλειψης αστυνόμευσης, κάτι που προκαλεί τα δύο παραπάνω προβλήματα.

Η Πολιτεία και η Περιφέρεια Δυτικής Αττικής δείχνουν πως υπάρχουν ελπίδες να βρεθούν κάποιες κατευθύνσεις, έτσι ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση.