Ως μεγάλη πρόκληση προς το Δημοκρατικό Λαό χαρακτηρίζεται από τη ΛΑΕ Μεγάρων – Νέας Περάμου η κατάθεση στεφάνου στο μνημείο των Ηρώων στα Μέγαρα κατά την αντίστοιχη τελετή της 25ης Μαρτίου.
Με σχετική ανακοίνωση στηλιτεύεται η ανοχή της διοίκησης του Δήμου και υπογραμμίζεται ότι η πράξη είναι επαναλαμβανόμενη

«Θέλουμε να πιστεύουμε», λέει η κομματική οργάνωση, «πως αυτή η ανοχή προέρχεται μόνο και μόνο από το πνεύμα “ουδετερότητας” και “τήρησης των κανόνων νομιμότητας” που διαπνέει τον Δήμαρχο, ένα αίσθημα όμως που παραείναι επιλεκτικό μιας και από όλες τις επίσημες εκδηλώσεις του Δήμου λείπει η ΛΑ.Ε. παρόλο που είναι ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ (έχει εκλεγμένο ευρωβουλευτή). Θέλουμε να πιστεύουμε πως είναι μόνο θέμα στρεβλής “τήρησης της νομιμότητας και του δόγματος ουδετερότητας” και δεν σημαίνει κάτι άλλο.

Η Π.Ε. Μεγάρων – Ν. Περάμου καλεί τον δημοκρατικό λαό των Μεγάρων να απομονώσει τα μέλη της Χρυσής Αυγής και να μην τους ξανααφήσει να εμφανιστούν πάλι στους εορτασμούς των εθνικών επετείων».