Δημοσιεύθηκε η προκήρυξη του 19 Ημιμαραθώνιου “Στα Χνάρια του Παυσανία”, διαδρομή Ελευσίνα – Μέγαρα ο οποίος έχει προγραμματισθεί να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019.
Διοργανωτές Αθλητικός Όμιλος Μεγάρων, Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Πειραιά και Νοτιοδυτικής Αττικής, το Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Αθλητισμού του Δήμου Μεγαρέων «Ηρόδωρος»και το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού, Άθλησης, Κοινωνικής Πολιτικής & Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Ελευσίνας (Π.Α.Κ.Π.Π.Α.) με τη συνεργασία του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

Εκκίνηση στην είσοδο της πόλεως της Ελευσίνας και τερματισμό στο
Στάδιο «Μεγαρέων Ολυμπιονικών» του Δήμου Μεγαρέων.
Ο Ημιμαραθώνιος δρόμος “Στα Χνάρια του Παυσανία” εντάσσεται και στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού (μια νέα πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την προαγωγή του αθλητισμού και της σωματικής άσκησης σε όλη την Ευρώπη) με την επωνυμία «BEACTIVE» European Week of Sport.

Ημερομηνία διεξαγωγής
Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019, ώρα 09:00
1. Ταυτόχρονα θα γίνει σκυταλοδρομία 2Χ10.500μ. ώρα 09:00.
2. Δικαίωμα συμμετοχής στον Ημιμαραθώνιο έχουν όσοι συμπληρώσουν το 18ο έτος της ηλικίας τους.
3. Εντός του Δημοτικού Σταδίου «Μεγαρέων Ολυμπιονικών» στις 9:00 θα διεξαχθούν αγώνες δρόμου
1.000μ και 2.000μ για αγόρια και κορίτσια Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων αντίστοιχα.

Σκοπός της διοργάνωσης
Σκοπός του Ημιμαραθωνίου “Στα Χνάρια του Παυσανία” είναι κάθε δρομέας να βιώσει την υπερβατική εμπειρία της διαδρομής του αρχαίου περιηγητή και γεωγράφου ώστε ξεκινώντας από την ιερή πόλη της Ελευσίνας να τερματίσει στην ιστορική πόλη των Μεγάρων και να γνωρίσει την πλούσια φυσική ομορφιά του Αττικού τοπίου.

Κοινωνικό Πρόγραμμα – “Τρέχουμε για καλό σκοπό”
Για τέταρτη χρονιά θα εφαρμοσθεί το πρόγραμμα συλλογής – ανακύκλωσης χρησιμοποιημένων αθλητικών παπουτσιών σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Ν.Π.Δ.Δ. “ΗΡΟΔΩΡΟΣ” με το σύνθημα “ΑΣΤΑ ΝΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΞΑΝΑ”
Όλοι οι δρομείς έχουν ένα δεύτερο ζευγάρι αθλητικά παπούτσια που δεν χρησιμοποιούν. Αντί να καταλήξουν στα σκουπίδια, θα έχουν πλέον την δυνατότητα να τα παραδώσουν (με την προϋπόθεση να είναι προς χρήση) σε ειδικούς κάδους που θα βρίσκονται στην ΕΚΚΙΝΗΣΗ αλλά και στον ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ.
Στη συνέχεια, αφού αξιολογηθεί η κατάστασή τους, προωθούνται σε ομάδες συνανθρώπων μας που τα έχουν ανάγκη, όχι μόνο για να τρέξουν και να αθληθούν αλλά και να τα χρησιμοποιήσουν στην καθημερινότητά τους.

Οργανωτικές – Τεχνικές πληροφορίες

 1. Η διαδρομή του Ημιμαραθωνίου Δρόμου είναι 21.097μ.και είναι χαμηλής δυσκολίας. Τα κύρια χαρακτηριστικά του είναι οι μικρές διακυμάνσεις σε υψόμετρο και η μεγάλη ευθεία του δρόμου που τον καθιστούν ιδανικό για αθλητές όλων των επιπέδων.
 2. Η διαδρομή της σκυταλοδρομίας είναι 2Χ10.500μ.
 3. Οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς, που προβλέπουν σταθμούς αναψυκτικών, νερού ανά 5χλμ. και ιατρική μέριμνα.
 4. Η διαδρομή έχει επίσημα καταμετρηθεί με όργανο εγκεκριμένο από την AIMS (Jones counter device).
 5. Στους αγώνες θα ισχύσουν οι επίσημοι κανονισμοί του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.
 6. Ό,τι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη θα ρυθμίζεται από τους Τεχνικούς υπευθύνους των αγώνων και τον Αλυτάρχη των αγώνων.
 7. Η χρονομέτρηση των αγώνων θα γίνει ηλεκτρονικά με RFID chip (Dag Timing System).
 8. Τα νούμερα θα παραληφθούν την ημέρα του αγώνα από την αφετηρία στην Ελευσίνα.
 9. Διάρκεια αγώνα για την αναγνώριση του χρόνου 2 ώρες και 30 λεπτά. Μετά το πέρας των χρονικών ορίων οι αθλητές θα συνεχίσουν να αγωνίζονται με δική τους ευθύνη.
 10. Για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων θα μεριμνήσουν τα τμήματα Τροχαίας Ελευσίνας,
  Μεγάρωνκαι Αυτοκινητοδρόμων.
 11. Για την άρτια διεξαγωγή του αγώνα θα χρησιμοποιηθούν περισσότεροι από 100 εθελοντές, τόσο στους σταθμούς τροφοδοσίας όσο και στην εκκίνηση/τερματισμό.
 12. Η συμμετοχή είναι Δωρεάν.

Σταθμοί Ανεφοδιασμού
Θα υπάρχουν 5 σταθμοί ελέγχου/ανεφοδιασμού ως εξής:
5 χλμ, 8 χλμ, 10,5 χλμ, 14 χλμ, 17 χλμ.
Μπανάνες θα δοθούν στον τερματισμό – (1) σε κάθε αθλητή.

Μεταφορά δρομέων
Πούλμαν για την μεταφορά των αθλητών στην Ελευσίνα θα ξεκινήσουν την Κυριακή 13/10/2019 στις 06:45 από την πλατεία Καραϊσκάκη στην Αθήνα και ένα την ίδια ώρα από την πλατεία Καραϊσκάκη του Πειραιά. Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα τα πούλμαν αυτά θα επιστρέψουν τους αθλητές στην Αθήνα και τον Πειραιά.
Πούλμαν επίσης θα αναχωρήσουν από το δημοτικό στάδιο «Μεγαρέων Ολυμπιονικών» για την Ελευσίνα, το πρώτο στις 07:00 και το δεύτερο στις 07:30. Για την επιστροφή των αθλητών στην Ελευσίνα θα αναχωρήσουν από το Δημοτικό Στάδιο «Μεγαρέων Ολυμπιονικών» 2 πούλμαν, το πρώτο στις 12:30 και το δεύτερο στις 13:00.

Ρούχα Αθλητών
Ρούχα, φόρμες κλπ, θα τοποθετηθούν σε ειδικό χώρο στην εκκίνηση προς φύλαξη από όπου θα παραληφθούν μετά από τον τερματισμό στο Δημοτικό Στάδιο «Μεγαρέων Ολυμπιονικών».

Ιατρικό έλεγχος
Κάθε δρομέας οφείλει να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις πριν από τον αγώνα αναλαμβάνοντας ο ίδιος την πλήρη ευθύνη της συμμετοχής του. Σε κάθε περίπτωση όλοι οι αγωνιζόμενοι συμμετέχουν με δική τους αποκλειστική ευθύνη. Οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη για ό,τι πιθανόν συμβεί σε οποιονδήποτε από τους συμμετέχοντες αθλητές, κατά τη διάρκεια των αγώνων, σχετικά με θέματα ΥΓΕΙΑΣ που οφείλεται σε έλλειψη προληπτικού ιατρικού ελέγχου.
Για τους συμμετέχοντες στα αγωνίσματα των 1.000μ και
2.000μ (Δημοτικών και Γυμνασίων) τα οποία διεξάγονται εντός σταδίου χρειάζεται υπογραφή κηδεμόνα.

Κλικ εδώ για ολόκληρη την προκήρυξη