Πρόγραμμα για επιχειρήσεις της Αττικής οι οποίες έπαθαν ζημιά από την πυρκαγιά της Κινέτας, Μαραθώνα και τις πλημμύρες σε Νέα Πέραμο και Μάνδρα. Ενημερώνει η Γεωπόνος – Μελετήτρια Ελένη Γρ. Μανώλη.

Έως τον Σεπτέμβριο γίνονται αιτήσεις του προγράμματος με τίτλο «ΕΝΙΣΧΥΣΗΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΠΛΗΓΕΝΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΜΑΝΔΡΑΣ ΕΙΔΥΛΛΙΑΣ,ΜΕΓΑΡΕΩΝ, ΡΑΦΗΝΑΣ ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ, ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ ΑΠΌ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΤΗΣ 15-11-2017 & ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΤΗΣ 23-07-2018» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική 2014 – 2020». 

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση επιχειρήσεων στους Δήμους Μεγαρέων, Μάνδρας Ειδυλλίας, Ραφήνας Πικερμίου και Μαραθώνα της Περιφέρειας Αττικής, δήμων οι οποίοι επλήγησαν από πλημμυρικά φαινόμενα και καταστροφικές πυρκαγιές τον Νοέμβριο 2017 και τον Ιούλιο 2018, προκειμένου να βελτιώσουν την κατάστασή τους έτσι όπως αυτή διαμορφώθηκε σε συνέχεια των καταστροφών.

  • Η ενίσχυση κυμαίνεται από 1.000€ έως 60.000€.
  • Η ζημιά προκύπτει από την απώλεια εισοδήματος της επιχείρησης σε σχέση με τα προηγούμενα έτη (με βάση τα φορολογικά στοιχεία της επιχείρησης).
  • Η Εκάστοτε επιχείρηση πρέπει να έχει τουλάχιστον μία κλεισμένη διαχειριστική περίοδο πριν την καταστροφή.
  • Στο πρόγραμμα εντάσσονται επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε κλάδους, ΚΑΔ όπως αυτοί δίνονται στην υπό εξέταση πρόσκληση.
  • Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα, παραγωγή αγροτικών προϊόντων, όπως επίσης και στον τομέα της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας δεν ενισχύονται.

ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ – ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΕΛΕΝΗ ΓΡ. ΜΑΝΩΛΗ
ΓΕΩΠΟΝΟΣ ΜΕΛΕΤΗΤΡΙΑ
ΠΡΥΤΑΝΕΙΟΥ 4
ΤΗΛ. 22960 25540 / 6936171294
E – mail:elenagric@yahoo.gr