Δύσκολη η πρεμιέρα της ΝΕΜ στο φετινό πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής αλλά με αίσιο τέλος.
Οι Μεγαρείς πήραν τη νίκη επί του ΑΟΚ Χανιά την Κυριακή 11 Οκτωβρίου, αφού έφτασαν μέχρι την παράταση. Κανονική διάρκεια 64-64, παράταση 78-71, ημίχρονο 28-35.

Με σφικτές άμυνες ξεκίνησαν και οι δύο ομάδες αλλά με τα Χανιά να είναι επιθετικά και πιο εύστοχα και ανάγκασαν τη ΝΕΜ να κυνηγάει στο σκορ.
Ο Γιώργος Μάνταλος εμπιστέυτηκε και έδωσε χρόνο στους νεαρούς και λιγότερο έμπειρους παίκτες του αλλά η ομάδα δεν έχασε το στόχο της.
Στο πρώτο δεκάλεπτο η διαφορά υπέρ των φιλοξενουμένων έφθασε τους πέντε πόντους ενώ στο δεύτερο αυτή η διαφορά εκτοξεύθηκε μετά από εξίμιση λεπτά αγώνα στους 15 πόντους.
Οι παίκτες της ΝΕΜ έχασαν πολλές ευκαιρίες να σκοράρουν εντός πεδιάς και από τους 12 μόλις πόντους που πέτυχαν σε αυτό το δεκάλεπτο οι 8 ήταν από ελεύθερος βολές. Όμως το σημαντικό ήταν ότι στο δεύτερο δεκάλεπτο η επίθεση των Χανίων περιορίστηκε στους 14 πόντους, σε σχέση με το πρώτο που πέτυχε 21.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η πλάστιγγα  άρχισε να γέρνει υπέρ της ΝΕΜ και να μειώνεται η εναντίον της διαφορά η οποία στη διάρκειά του έφθασε μέχρι το -4 αλλά οι Χανιώτες πάντα με αντεπιθέσεις ανακτούσαν το χαμένο έδαφος.

Στο τέταρτο δεκάλεπτο ο Μάνταλος έριξε το έμπειρο δυναμικό του και οι Μεγαρείς προηγήθηκαν για πρώτη φορά στο σκορ 4:36 πριν τη λήξη του αγώνα με 56-54. Δεν μπόρεσαν όμως να κρατήσουν και να αυξήσουν υπερ τους τη διαφορά και στην κανονική του διάρκεια του παιχνίδι έληξε ισόπαλο με 64-64.

Στην παράταση επικράτησε η εμπειρία των παικτών της ΝΕΜ με επιτυχημένες επιθέσεις και αποτελεσματικές άμυνες με επί μέρους σκορ 14-7 και τελικό 78-71.

Τα δεκάλεπτα: 16-21, 12-14, 16-17, 20-12, παράταση 14-7

Πολύ καλή η διαιτησία των Κωνσταντινίδου, Λιότσου και Μακρόπουλου
Κομισάριος: Π. Τηγάνης
Γραμματεία: Αντωνίου, Λέκου, Ντεμέλης
Γιατρός: Μάριος Χατζόπουλος

ΝΕΜ (Μάνταλος, Ζωντός): Καραποστόλου 6, Ραζής, Κοντόπουλος, Γκάτζιας 21(4), Αγγελόπουλος 12, Μπατής 21 (5), Λούκας 10, Τζάιδας 3, Κοντραφούρης, Καραμανλής, Καλιανιώτης 2

ΑΟΚ Χανιά (Κεσαπίδης, Παπανικολάου): Χουχούμης 29(3), Αλεξίου, Γοργόνης 9(1), Ζανιδάκης 2, Ψαράς 3(1), Κιγμέτογλου 2, Αδοντάκης, Σανδραμάνης 10(2), Παναρετάκης 2, Μανάκας 14

Στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα ο προπονητής της ΝΕΜ Γιώργος Μάνταλος αναφερόμενος στα δύο πρόσωπα της ομάδας, δηλαδή στο πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο ημίχρονο και την παράταση, επισήμανε ότι η πρεμιέρα παρουσιάζει πάντοτε μια δυσκολία για τους γηπεδούχους αλλά η ομάδα έδειξε χαρακτήρα και ξεπέρασε τις αρχικές της δυσκολίες.
Δήλωσε ότι η ομάδα χρειάζεται βελτίωση αλλά και ότι περιβάλλει με εμπιστοσύνη όλους τους παίκτες του ρόστερ.

Ο προπονητής των Χανίων Ανδρέας Κεσαπίδης αν και στενοχωρημένος από την έκβαση του ματς, είπε ότι έχει μια νεανική ομάδα με παιδιά 2ο και 22 ετών η οποία σμιλεύεται,  σφυρηλατείται και βελτιώνεται με κάθε αγώνα που παίζει. “Πήραμε λάθος αποφάσεις σε κρίσιμες στιγμές του αγώνα, ιδιαίτερα στο τέλος του. Βιαστήκαμε να τελειώσουμε το παιχνίδι”.