Με την έκκληση «να προλάβουμε τα χειρότερα για τις επόμενες γενιές» το Πράσινο Κίνημα, με δηλώσεις των συμπροέδρων Κώστα Καλογράνη και Ρίας Ακρίβου παραθέτει την άποψή του σχετικά με την υπό διαμόρφωση κατάσταση την μετά τα μνημόνια εποχή.

Παρά το γεγονός ότι η έξοδος δεν δίδει πλήρη αυτονομία ενεργειών για μεγάλο διάστημα στην εκάστοτε κυβέρνηση, ψυχολογικά το θέμα παραμένει θετικό.

Η δεκαετής πορεία της Ελλάδας προς την φτωχοποίηση των Ελλήνων απαιτεί να μην ξεχνάμε τους υπεύθυνους και τις αιτίες που έφεραν τη χώρα μας σε αυτή την δραματική κατάσταση.

Οι πολιτικές από την μεταπολίτευση μέχρι και σήμερα, που χρεοκόπησαν την Ελλάδα και φτωχοποίησαν τους Έλληνες δεν πρέπει να επαναληφθούν. Ακόμα και αυτή η κυβέρνηση της αριστεράς, δεν έχει καταφέρει να δώσει ένα διαφορετικό πρόσημο με σημείο αναφοράς τη βιώσιμη ευημερία, αποδεικνύοντας ότι έχει σοβαρές πολιτικές και κομματικές αγκυλώσεις.

Τεράστια ευθύνη στην διαιώνιση των πολιτικών της οπισθοδρόμησης, έχουν και οι οικολόγοι της κυβέρνησης, οι οποίοι απέτυχαν παταγωδώς στην εφαρμοσμένη πολιτική να εκφράσουν τις αρχές και τις αξίες της «πράσινης» διακυβέρνησης. Οι συμβιβασμοί που έκαναν για να κρατήσουν τις θέσεις εξουσίας, έδωσαν άλλοθι στις δυνάμεις της συντήρησης…

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση