Απάντηση τύπου Πυθίας έδωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γεώργιος Σταθάκης σε ερώτηση των Βουλευτών του ΚΚΕ Γιάννη Γκιόκα, Χρήστου Κατσιώτη, Λιάνας Κανέλλη και Διαμάντως Μανωλάκου σχετικά με το τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση προκειμένου να σταματήσει κάθε ενέργεια έρευνας και εξόρυξης βωξίτη στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μεγαρέων.
Την ίδια απάντηση έδωσε και στην Βουλευτή της ΔΗΣΥ Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Στην απάντησή του ο κ. Υπουργός πετάει το μπαλάκι στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και περιγράφει τις διαδικασίες οι οποίες προβλέπονται από τον νόμο, χωρίς ωστόσο να διατυπώνει τις κυβερνητικές προθέσεις.

Η απάντηση του κ. Σταθάκη

« …. σας γνωρίζουμε ότι βάσει της κείμενης νομοθεσίας, προκειμένου να ασκηθεί μεταλλευτική -ερευνητική δραστηριότητα, απαιτείται περιβαλλοντική και ακολούθως τεχνική αδειοδότηση.
Σύμφωνα με την ενημέρωση που λάβαμε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, έχει κατατεθεί στη Διεύθυνση ΠΕ.ΧΩ της Α.Δ. Αττικής, Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων με αντικείμενο την έρευνα κοιτασμάτων βωξίτη στα Μέγαρα Αττικής. Η ανωτέρω Υπηρεσία, όπως προβλέπεται στην κείμενη νομοθεσία, θα διενεργήσει τη διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης και θα εισηγηθεί την έγκριση περιβαλλοντικών όρων για τη δραστηριότητα ή την απόρριψή της».