Μεγάλη μάχη έδωσε η ΝΕΜ για το κύπελλο ανδρών ΕΣΚΑΝΑ και προκρίθηκε πετυχαίνοντας οριακή νίκη επί του ΑΟ Μίλων. Η νίκη 69-67 (ημίχρονο 38-40) φανερώνει τη δυσκολία του αγώνα την νίκη του οποίου άρπαξε η ΝΕΜ στο δεύτερο μισό του τέταρτου δεκαλέπτου.
Ο αγώνας έγινε στο πλαίσιο της τέταρτης φάσης του κυπέλλου την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου στο Αλέκος Σάλτας.

Οι δύο αγώνες τους οποίους έδωσε η ΝΕΜ την περασμένη εβδομάδα στο τουρνουά Αλκιβιάδης Μπεναρδής ήταν ένα πολύ δυνατό τεστ από το οποίο οι Μεγαρείς βγήκαν ενισχυμένοι τόσο από πλευράς αγωνιστικότητας όσο και από πλευράς ψυχολογίας.
Έτσι μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν τον εξαιρετικό Μίλωνα ο οποίος προηγήθηκε στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα.
Αν και οι κυανόλευκοι το είχαν το παιχνίδι, η εκπληκτική ευστοχία των φιλοξενουμένων από την περιφέρεια ήταν σειρά από μαχαιριές στην καρδιά τους. Μόλις οι παίκτες της ΝΕΜ πλησίαζαν στο σκορ οι Νεοσμυρνιώτες είχαν την απάντηση με τρίποντο. Ενδεικτικά, το μεταξύ των δύο ομάδων σκορ σε τρίποντα είναι 5-12!
Κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες ο προπονητής της ΝΕΜ Γιώργος Μάνταλος οδήγησε το παιχνίδι κάτω από τα καλάθια όπου η ΝΕΜ με τρεις ψηλούς εύρισκε συχνά το αντίμετρο στα περιφερειακά καλάθια.

Παρά τις ψυχολογικά θανατηφόρες συνθήκες οι παίκτες της ΝΕΜ έδειξαν ψυχραιμία και χαρακτήρα και δεν πτοήθηκαν όταν στα μισά του δευτέρου δεκαλέπτου η διαφορά εκτοξεύθηκε σε 10 πόντους εις βάρος τους, 21-31.

Καταλυτική η παρουσία του σέντερ Σιδέρη ο οποίος νίκησε κατά κράτος τον ψηλό του Μίλωνα Καρακώστα, ο οποίος στην τέταρτη περίοδο αποβλήθηκε με 5 φάουλ, πέτυχε 19 πόντους αν και ήταν άστοχος στις ελεύθερες βολές.
Ικανοποιητικός κάτω από το καλάθι και ο Δημάκος ο οποίος πέτυχε 8 πόντους και αν ήταν ψύχραιμος θα μπορούσε να είχε πετύχει περισσότερους.
Μεγάλη συνεισφορά είχε και ο Ζακυνθινός τόσο στη συγκομιδή πόντων 16(1) όσο και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού στο ρόλου του πλέη μέικερ.

Τα δεκάλεπτα: 18-22, 20-18, 20-17, 11-10

Διαιτητές: Καρακωνσταντόπουλος, Πέππας
Γραμματεία: Κουτσομήτρος, Πάσσαρη, Χα»ιμαλάς
Γιατρός: Κ. Οικονομόπουλος

ΝΕΜ (Μάνταλος, Υφαντής): Κεχρής, Κοντόπουλος 5(1), Πέτρουλας 3, Μαρούγκας 8(2), Ζακυνθινός 16(1), Μπαλάφας 8(1), Στεφάνου, Καραϊσκος, Δημάκος 8, Δρακωτός, Καρατζιόγλου 2, Σιδέρης 19

Α.Ο. Μίλων (Μάνος, Μητρόπουλος): Καρακώστας 3, Δεκαβάλλας, Μιχαλάς, Βαρυπάτης 5(1), Ντόσκορης 3(1), Βουρλίτης 14(2), Παπανικολόπουλος 12(2), Σφυρής, Τρίγκας 12(4), Μάντακας, Γεωργουσόπουλος 10(2), Μαυροειδής 8

***Την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου η ΝΕΜ ρίχνεται στη μάχη του πρωταθλήματος με πρώτο αγώνα εντός έδρας στον οποίο υποδέχεται τον ΑΣ Πέρα