Εξαιρετική η θεατρική παράσταση των μαθητών του 2ου Γενικού Λυκείου Μεγάρων οι οποίοι στο πλαίσιο του σχολικού πολιτιστικού προγράμματος ανέβασαν το έργο «Ποιά Ελένη» των Θανάση Ρέππα και Μιχάλη Παπαθανασίου.
Η παράσταση παίχτηκε στο Στρατουδάκειο Πολιτιστικό κέντρο το Σάββατο 4 Μαΐου.
Η αίθουσα γέμισε ασφυκτικά και το ενδιαφέρον του κοινού κρατήθηκε αμείωτο στις δυόμιση ώρες της παράστασης.

Η υπόθεση:
Μία δασκάλα μιλά στους μαθητές της για τον Τρωικό Πόλεμο και αμφισβητεί την ομορφιά της Ελένης του μύθου. Θεωρεί την ομορφιά και την ασχήμια κατ’ εξοχήν υποκειμενική υπόθεση και έτσι ο γνωστός μύθος «μεταλλάσσεται».
Η ιστορία ξεκινά με τις τρεις θεές, την Ήρα, την Αθηνά και την Αφροδίτη να καβγαδίζουν για το ποιά είναι η ομορφότερη.
Ο Πάρης δίνει το μήλο στην Αφροδίτη και εκείνη του υπόσχεται ως αντάλλαγμα την Ωραία Ελένη. Η Ήρα εκνευρίζεται με την επιλογή του Πάρη και για να τον εκδικηθεί αντικαθιστά την Ωραία Ελένη με την άσχημη εξαδέλφη της Πευκίδα. Ανάμεσα σε μαλλιοτραβήγματα θεών, ερωτικά παρατράγουδα και παραστρατήματα θνητών, ανίερες συμμαχίες θα αποκατασταθεί το όνομα της ταλαίπωρης Πευκίδας σε μιμα παράσταση εφιέρωμα, τραγωδία και παρωδία.

Σκηνοθεσία: Κώστας Ακριβός
Υπεύθυνες καθηγήτριες του Πολιτιστικού Προγράμματος: Ευγενία Κραβαρίτη, Χριστιάνα Ροζάκη, Αφροδίτη Σάλτα
Χορογραφίες: Ολυμπία Μπεναρδή
Φωτισμός – Σχεδιασμός φωτισμού: Σπύρος Κρεμμύδας

Έπαιξαν:
Νικόλας Αλεξίου, Μαρία-Γεωργία Βαρελά, Μαρία Γκοσδή, Ανδρέας Δέδες, Αθηνά Δέδε, Άγγελος Δημητριάδης, Σταμάτης Δομβρογιάννης, Μαρία Καρατσόλη, Βέρα Κατσάνα, Βασιλική Κέλλη, Μαριάννα Κουφή, Αθηνά Κώτσο, Γιάννης Λαγός, Έλλη Λαγού, Ευαγγελία Λαγού, Δήμητρα Λάγιου, Μαρία Μαγγανά, Απόστολος Μανίκας, Μαρία Μαργέτη, Ευαγγελία Μέξια, Γιώργος Μουρτζούκος, Δημήτρης Μπεθάνης, Άντζελα Μπράχο, Παναγιώτης Μωραΐτης, Αγγελική Νούρτσε, Ανδρέας Οικονόμου, Ναταλία Παπαγιάννη, Γεωργία Παπαθανασίου, Λουκάς Παπαλουκάς, Βασίλης Περαματζής, Βίκυ Σιδέρη, Ιωάννα Σπερδέγια, Ανδρέας Στεργίου, Θάλεια Στεργίου, Δωροθέα Ταμπάκου, Αφροδίτη Τσικαλά, Ειρήνη Τσολιάκου, Δήμητρα Χαμακιώτη.

Στις πρώτες θέσεις των καθημένων είδαμε τον Διευθυντή του 2ου Λυκείου κ. Γιώργο Προίσκο, τις υπεύθυνες καθηγήτριες του πολιτιστικού προγράμαματος, την χορογράφο και δασκάλα χορού κ. Ολυμπία Μπεναρδή, τον κ. Κλεάνθη Βαρελά με τη σύζυγό του, τον κ. Παναγιώτη Μαργέτη.