Από τα σύννεφα πέσαμε κατά τη συνέντευξη τύπου την οποία έδωσε στο δημαρχείο Μεγάρων ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου το απόγευμα της Τετάρτης 26/4/2017.
Ο κ. Βασιλείου δεν ανέφερε τίποτε για την αντικατάσταση του τάπητα στα δημοτικά γήπεδα ποδοσφαίρου Νέας Περάμου και Μεγάρων, έργα τα οποία, όπως έχει κατ’ επανάληψη αναφερθεί από τον Δήμο, θα χρηματοδοτηθούν από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής.

Όχι μόνο δεν αναφέρθηκε στα έργα αυτά τα οποία περιμένουν εναγωνίως εκατοντάδες αθλούμενοι στα ποδοσφαιρικά σωματεία των δύο κοινοτήτων αλλά ούτε γνώριζε τίποτε για το θέμα παρά το γεγονός στη συνέντευξη τύπου την οποία παραχώρησε είχε καταγεγραμμένα και αναφέρθηκε με κάθε λεπτομέρεια στα πεπραγμένα και στον προγραμματισμό της Περιφέρειας Αττικής και ειδικότερα της Αντιπεριφέρειας Δυτικής Αττικής.

Το πιο σημαντικό από όλα όμως είναι ότι ο υπηρεσιακά υπεύθυνος της Αντιπεριφέρειας κ. Ραυτόπουλος απάντησε στην ερώτηση του Megaraorg ότι στα χαρτιά του τέτοιο έργο ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

Παρών στη συνέντευξη τύπου ήταν ο Δήμαρχος Μεγαρέων ο οποίος έσπευσε να εξηγήσει ότι όντως υπάρχει τέτοιο έργο και ότι το φθινόπωρο θα ξεκινήσει παρέμβαση στα δύο γήπεδα.

Προξενεί μεγάλη εντύπωση αυτή η άγνοια εκ μέρους της Αντιπεριφέρειας όσο και η παρέμβαση του Δημάρχου Γρηγόρη Σταμούλη. Και αυτό οφείλεται ότι από το 2015 ο Δήμος Μεγαρέων και ιδιαίτερα ο Δήμαρχος βεβαιώνει τα σωματεία ότι το έργο θα γίνει.

Σε κατ’ ιδίαν συζήτηση η οποία ακολούθησε με στελέχη της Περιφέρειας, ακούστηκε ότι είναι βέβαιο ότι το παρκέ του κλειστού γυμναστηρίου του νοτίου τομέα Μεγάρων θα ολοκληρωθεί συντομότερα από τους δύο πλαστικούς τάπητες των γηπέδων.

Όποιοι και αν είναι οι σχεδιασμοί της Περιφέρειας και του Δήμου, τυχόν μη πραγματοποίηση ή καθυστέρηση του έργου αναμένεται να δυσαρεστήσει τους παράγοντες και τους πολυπληθείς φίκους και αθλητές του τοπικού ποδοσφαίρου.