Άλλη μια οικτρά αποτυχημένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του κλεισίματος του καταστήματος της ΕΤΕ στη Νέα Πέραμο διοργάνωσε ο Δήμος Μεγαρέων, μετά από πρόταση του Σταύρου Φωτίου.
Για πολλοστή φορά οι λαϊκιστές διοικούντες το δήμο Μεγαρέων, ένα διαχρονικό φαινόμενο, διοργάνωσαν  συγκέντρωση για χάρη των εντυπώσεων ενώ το αποτέλεσμα ήταν γνωστό. Το τραπεζικό κατάστημα θα κλείσει. Ακόμη κι αν συγκεντρωνόταν όλη η Νέα Πέραμος και τα περίχωρα. Τελεία και παύλα.

Έτσι έγινε πριν μερικές δεκαετίες για τη Ρεβυθούσα, έτσι αργότερα με τον αγωγό φυσικού αερίου, έτσι με την απομάκρυνση της ΔΕΗ, της Επιθεώρησης Εργασίας, της ΔΟΥ, του ΙΚΑ, με την εγκατάσταση των και επέκταση των ιχθυοτροφείων, με τα διόδια. Εναντίον όλων  έγιναν συγκεντρώσεις, και οι εμπνευστές των συγκεντρώσεων έφαγαν μεν χυλόπιτα αλλά έχτισαν πολιτικές καριέρες.

Η ΕΤΕ κλείνει το μαγαζί της στη Νέα Πέραμο αύριο, Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019, και είναι απόφαση της διοίκησης  ειλημμένη από το 2018. Γιατί η ΕΤΕ δεν είναι κορόϊδο να μπαίνει μέσα.
Ο κόσμος το γνωρίζει πολύ καλά όπως επίσης γνωρίζει ότι τέτοιου είδους αποφάσεις δεν επηρεάζονται από δημαρχίες και καριερίστες τοπικούς παράγοντες. Απόδειξη ότι στη μέν συγκέντρωση στη Νέα Πέραμο το “πλήθος” ενίσχυσαν δημοτικοί υπάλληλοι εκτός των στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης και υπήρξε κάποια κίνηση. Αντίθετα στα Μέγαρα προσήλθε ο δήμαρχος και κανένα δύο στελέχη της διοίκησής του και αν δεν ήταν τα στελέχη του Κλεάνθη θα ήταν δύο κι ο κούκος.

Επί της ουσίας, το θέμα θα είχε περισσότερες πιθανότητες να έχει κάποια θετική εξέλιξη για τη Νέα Πέραμο αν οι οψίμως αντιδρώντες δημαρχιακοί παράγοντες είχαν αντιδράσει όταν βγήκε η αρχική απόφαση. Δήμαρχος ο Σταμούλης και αντιδήμαρχος ο Φωτίου ήταν και τότε. Πιθανώς να μην το αντιλήφθηκαν ή ενδεχομένως να το αντιλήφθηκαν και δεν ασχολήθηκαν.

Τα συμπεράσματα πάντως είναι τουλάχιστον τρία.
1. Το κατάστημα κλείνει στα σίγουρα
2. Οι λαϊκιστές έπαιξαν το θέατρό τους
3. Ο κόσμος αγνόησε την πρόσκληση του δήμου