Πλήρη αγωνιστική δράση είχαν τα τμήματα υποδομών της ΝΕΜ κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου 23 και 24 Μαρτίου 2019.
Για την Νεανική Εστία είναι σημαντικό που βρισκόμαστε στην άνοιξη και τα εν λόγω τμήματα συνεχίζουν να αγωνίζονται στα αντίστοιχα πρωταθλήματα.
Είναι γνωστό ότι σε αυτές τις κατηγορίες τα τουρνουά γίνονται με το σύστημα του αποκλεισμού. Το γεγονός ότι οι υποδομές της ΝΕΜ παραμένουν σημαίνει ότι συγκαταλέγονται στις καλύτερες της ΕΣΚΑΝΑ.
Τώρα πλέον δεν έχει τόση σημασία η νίκη ή η ήττα όσο το ότι στο Σχολείο των κυανολεύκων τα παιδιά μαθαίνουν το μπάσκετ σε άριστες συνθήκες με τον καλύτερο.
Σάββατο 23 Μαρτίου
ΠAΓKOPAΣIΔEΣ:
Ιωνικός Νικαίας – NEM 74-28.
Ήττα από έναν πολύ ανώτερο αντίπαλο που δεν πρέπει να επηρεάσει τα κορίτσια στο ανέλπιστα καλό πρωτάθλημα που κάνουν.
EΦHBIKO:
Ταταύλα – NEM 63-56.
Ήττα με 7 πόντους στην έδρα της ομάδας με την οποία, όπως δείχνουν όλα τα αποτελέσματα, η ΝΕΜ θα κοντραριστεί για την άνοδο. Οι Μεγαρείς παρουσιάστηκαν κατώτεροι του αναμενόμενου και εκτός λογικής αγώνα και φυσιολογικά έχασαν. Το μόνο θετικό ήταν το «πριόνισμα» της διαφοράς στο 4ο 10’, που ενώ είχε φτάσει και 19 πόντους με το zone press των coaches Ζιάκα και Κορώση έφτασε στους 4 πόντους, για να λήξει τελικά το παιχνίδι στους 7.
Τώρα χρειάζονται πλέον 2 νίκες στα εκτός έδρας παιχνίδια με Ατρόμητο και Παννεαπολικό και νίκη στα Μέγαρα με τα Ταταύλα με 8 πόντους.
KYPIAKH 24 Μαρτίου
MINI:
NEM – Νέα Πέραμος 84-32.
ΠPOMINI:
NEM-Ηρακλής Δραπετσώνας 78-18.
Εύκολες νίκες για τα τμήματα του coach Μπαστούνη.
ΠAIΔIKO:
Ταταύλα – NEM  35-58.
Μεγάλη νίκη για τους παίδες του coach Γιαννόπουλου, που όπως όλα δείχνουν, πολύ δύσκολα θα χάσουν την άνοδο στην Β’ Κατηγορία,  την οποία χρειάζονται μόνο μία νίκη στα υπόλοιπα 3 παιχνίδια για να την εξασφαλίσουν και μαθηματικά.
Στόχος πλέον είναι το final 6 για να φορέσουν ένα μετάλλιο στο στήθος