Σκοπιμότητα καταλογίζει η Διοίκηση του Δήμου Μεγαρέων στα γραφόμενα του τέως Δημάρχου Γιάννη Μαρινάκη σχετικά με την διάνοιξη και κατασκευή του παραθαλάσσιου δρόμου πρόσβασης των μαθητών στα σχολεία τους μέσω της Σχολής Πυροβολικού στη Νέα Πέραμο.
Στις 31 Ιανουαρίου δημοσιεύθηκε επιστολή του προς τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης με την οποία ζητείτο η επίσπευση των διαδικασιών διάνοιξης και κατασκευής του δρόμου και του μανδρότοιχου.

Ωστόσο η Διοίκηση του Δήμου θεωρεί ότι ο κ. Μαρινάκης έστειλε την επιστολή γνωρίζοντας ότι ξεκινούν οι εργασίες με την ελπίδα να αντλήσει πολιτικά οφέλη ισχυριζόμενος ότι πίεσε προς την κατασκευή του έργου.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του Δήμου το οποίο, επισημαίνουμε, περιέχει υποθετικές απόψεις και κανένα προς το παρόν συγκεκριμένο στοιχείο για την διάνοιξη και την κατασκευή.

«Ωραίο το κόλπο του πρώην Δημάρχου Μεγαρέων κ. Γιάννη Μαρινάκη. Τώρα που έχει αντιληφθεί, ότι ξεκινάει η διάνοιξη του δρόμου στο παράλιο μέτωπο της Σχολής Πυροβολικού στη Νέα Πέραμο και μάλιστα με εντολή του ίδιου του Υπουργού Εθνικής Αμυνας κ. Πάνου Καμένου, τώρα, σκεπτόμενος προφανώς πονηρά, δημοσιοποίησε στο διαδίκτυο και στα ΜΜΕ ότι στέλνει επιστολή στον κ. Υπουργό και τον προτρέπει να προχωρήσει στην διάνοιξη του δρόμου!

Δηλαδή ποία η έννοια να ζητάς από κάποιον να κάνει κάτι, όταν το έχει ήδη κάνει αυτό; Απλά παραβιάζεις θύρες ανοιχτές.

Μάλλον ο πρώην Δήμαρχος θα θεωρεί ότι ο κόσμος δεν καταλαβαίνει και θα τον κοροϊδέψει με αυτήν την επιστολή, για να βγει μετά να πει αυτό το τετριμμένο και παλαιοκομματικό, “κατόπιν ενεργειών μου άνοιξε ο δρόμος”.

Να σημειωθεί, ότι για το θέμα αυτό ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης έχει κάνει αλλεπάλληλες συναντήσεις με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμένο, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Βίτσα κι άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες και πολύ σύντομα θα ξεκινήσει η διάνοιξη του δρόμου στο παράλιο μέτωπο της Σχολής Πυροβολικού.

Μάλιστα δε, έχει βρεθεί και ο χρηματοδότης, που θα κατασκευάσει την περίφραξη του Στρατοπέδου, δια της οποίας θα απελευθερώνεται το παράλιο μέτωπο της Σχολής,  χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση του Δήμου».