Από την Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής ανακοινώθηκε ότι αυτές τις ημέρες έχουν ενταθεί από κλιμάκιά της οι έλεγχοι στην αγορά για εντοπισμό φαινομένων αισχροκέρδειας και έλλειψης προϊόντων.
Οι έλεγχοι από κλιμάκια της ΠΕΔΑ πραγματοποιούνται σε καταστήματα τροφίμων, σούπερ μάρκετ και φαρμακεία, ελέγχοντας τόσο τις τιμές για την αντιμετώπιση φαινομένων αισχροκέρδειας, όσο και για την επάρκεια και την σωστή, με μέτρο, διάθεση αντισηπτικών, μασκών και λοιπών ειδών. Στόχος η προστασία των καταναλωτών σε αυτές τις κρίσιμες συνθήκες και η συμμόρφωση των καταστημάτων, που σε μεγάλο βαθμό επιτυγχάνεται.

Υπενθυμίζεται ότι η Περιφέρεια Αττικής και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχουν προχωρήσει στη λειτουργία του τετραψήφιου τηλεφωνικού κέντρου 1110 για τον κορωνοϊό, το οποίο θα λειτουργεί ως «ομπρέλα προστασίας» και ενημέρωσης των πολιτών όλο το 24ωρο.

Στο 1110 οι πολίτες με μηδενική χρέωση, μπορούν να καταγγέλλουν φαινόμενα αισχροκέρδειας, να ζητούν βοήθεια και ενημέρωση, όπως και να αναφέρουν περιπτώσεις μοναχικών πολιτών που θέλουν υποστήριξη.