Την πάγια θέση της Περιφέρειας Αττικής στην ανάγκη για υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία του υγροβιότοπου Βουρκάρι Μεγάρων εξέφρασαν υπηρεσιακοί παράγοντες με επικεφαλής με επικεφαλής την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος Δρ. Αργυρώ Παρασκευπούλου κατά τη διάρκεια επίσκεψης η οποία πραγματοποιήθηκε στον χώρο την 1η Φεβρουαρίου.

Η επίσκεψη στον μεγαλύτερο υγροβιότοπο της Δυτικής Αττικής έγινε επ’ ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Υγροτόπων, 2 Φεβρουαρίου.
Οι Υπηρεσιακοί Παράγοντες της Περιφέρειας παρουσίασαν τον ιδιαίτερο πλούτο της περιοχής και τις προσπάθειες οι οποίες έχουν γίνει για την προστασία και ανάδειξη του Βουρκαρίου. Στην ενημέρωση συμμετείχαν το Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων – Υγροτόπων, το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία,  το Νορβηγικό Ινστιτούτο Βιοοικονομικών Ερευνών (ΝΙΒΙΟ), στελέχη της Πρεσβείας της Νορβηγίας στην Ελλάδα.
Τον  Φορέα Προστασίας του Βουρκαρίου  εκπροσώπησαν ο Τάσος Δέσκος και Αντώνης Βόγκλης πρόεδρος του Συλλόγου Νέο Μελί.

Το ενδιαφέρον της Περιφέρειας παραμένει έντονο και καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να υπογραφεί το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα το οποίο θα σημάνει και την εδραίωση  της πολιτικής προστασίας του υγροβιοτόπου.

Οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας ανακοίνωσαν την διεξαγωγή ημερίδας στα Μέγαρα την 23η Φεβρουαρίου