Για μια ακόμα χρονιά ο Σύλλογος Περαμίων Κυζικηνών συμμετείχε στις εκδηλώσεις μνήμης της μικρασιατικής καταστροφής με τη διοργάνωση της εκδήλωσης Περάμεια 2019.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται κάθε χρόνο για την απότιση φόρου τιμής στους προγόνους, τους Μικρασιάτες Έλληνες Περαμίους και για τη διατήρηση της μνήμης της μικρασιατικής καταστροφής.

Η εκδήλωση η οποία διοργανώνεται αποκλειστικά από το Σύλλογο Περαμίων Κυζικηνών τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Μεγαρέων, τη υποστήριξη της Τοπικής Κοινότητας Νέας Περάμου και εντάσσεται στο πλαίσιο των ετησίων δημοτικών πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Το μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, φέτος, εμπλουτίστηκε από μια μουσικοχορευτική θεατρική παράσταση με τίτλο “Ο Ξεριζωμός”, σε σκηνοθεσία Τάσου Πανταζή, επιμέλεια κειμένων Ελένης Δημητροπούλου και τη μουσική επιμέλεια της Στέλλας Ερεσσίου.

Στους παραδοσιακούς χορούν πήραν μέρος μέλη των χορευτικών τμημάτων του συλλόγου με χοροδιδάσκαλο τον Αντώνη Λάγιο.
Στη θεατρική παράσταση συμμετείχαν οι Θάλεια Μάντζου, Φωτεινή Χατζηπολυχρόνη, Σταύρος Ρήγας, Ευαγγελία Διαμαντή, Παναγιώτα Ιατρού, Ευάγγελος Ζάχος, Νίκος Τόλης, Παρασκευή Σάλτα, Στέλλα Ερεσσίου, Νεφέλη Καραγιάννη, Δημήτρης Σαράντος και ο σκηνοθέτης Τάσος Πανταζής