Σαν σε προπόνηση ο Βύζας Μεγάρων για τον επαναληπτικό κυπέλλου της 1ης φάσης επικράτησε στην Γκορυτσά του Πυρρίχιου Ασπροπύργου με 5-1 (πρώτο ματς 4-1) και με δύο νίκες προκρίθηκε στην επόμενη φάση του θεσμού.

Ο αγώνας έγινε κάτω από φοβερή ζέστη.

Ο Βύζας του Λευτέρη Βασιλειάδη είχε σε μεγάλη μέρα τον Αλέξανδρο Σαχόλι που ήταν ο καλύτερος του γηπέδου χωρίς να υστερήσουν οι υπόλοιποι. Κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο είχε και άλλες ευκαιρίες και δίκαια επικράτησε.
Από την ομάδα του Βύζα απουσίαζαν οι Φουρνάρης και Σταύρε που είναι τραυματίες και κάνουν θεραπεία.
Αντίθετα οι γηπεδούχοι του Μιχάλη Κάσδαγλη βρέθηκαν σε άσχημη ημέρα προσπάθησαν όσο μπορούσαν άλλα μάταια αφού βρέθηκαι μπροστά σε ένα ανώτερο αντίπαλο.

ΤΑ ΓΚΟΛ:

13′ Ο Αμαραντίδης έδωσε την ασίστ στον Καραγιάνη που με σούτ έκανα το 0-1.
25′ Ο Κωνσταντινίδης έβγαλε την σέντρα και ο Στρατιδάκης με κεφαλιά έκανε το 0-2.
31′ Ο Στρατιδάκης με πλασέ πέτρυχε το 0-3.
40′ Ο Αγγελιδάκης σούταρε μέσα από την περιοχή η μπάλα κτύπησε στο κάθετο δοκάρι και ο Γ. Πιπερίδης στην επιστροφή την έστειλε στα δίχτυα 1-3.
61′ Σέντρα του Λεβεντούρη από τα αριστερά, ο Βασιλειάδης στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα την έστειλε στα δίχτυα της ομάδος του (αυτογκόλ) 1-4.
80′ ο Σελμανάι έπιασε ένα σούτ εξω από την περιοχή απέκρουσε ο τερματοφύλακας Τσεπέρης και ο Μαυρονάσος που είχε μπει νωρίτερα αλλαγή έκανε το τελικό 1-5.

Διαιτητής Γιώργος Χρόνης.
Βοηθοί: Θωμόπουλος-Τσαγανού.
Παρατηρητής αγώνα ήταν ο Πάρης Τσιμίκος.
Ιατρός αγώνα Παναγιώτης Ζαμπάκας.

***Πριν τον αγώνα κρατήθηκε ενος λεπτού σιγή στην μνήμη του Σάκη Κυριακόπουλου.

ΠΥΡΡΙΧΙΟΣ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ (Μιχάλης Κάσδαγλης): Τσέπερης, Μουστάκας (80’Πάτσιος), Μερκάι, Πιπερίδης Ισ, Τσιριγώτης, Παπαδόπουλος (41΄Βαλμάς), Σότα (28′ Ανθόπουλος), Στύλλα (28′ Τσούλφας), Αγγελιδάκης, Αποστολόπουλος (28′ Βασιλειάδης), Πιπερίδης Γ.

ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ (Λευτέρης Βασιλειάδης): Θεοδωρόπουλος, Αμαραντίδης (60’Λεβεντούρης), Λύγδας (65′ Σελμανάι), Φλέγγας, Καραγιάννης (74’Μαυρονάσιος), Στρατιδάκης, Χατζημελετιάδης, Παπαδάκης (74′ Φρυγανάς), Σαχόλι (74′ Χαμπιλάι), Κωνσταντινίδης.

***Στο γήπεδο παραβρέθηκαν ο αντιπρόεδρος της ΕΠΣΔΑ Χρήστος Σοφιανίδης, ο Κώστας Βαλσαράς, ο πρόεδρος του Πυρρίχιου Χρήστος Αποστολόπουλος με μέλη του Δ.Σ, ο ποδοσφαιριστής του Μεγαρικού Κώστας Τζαφεράκος, από τον Βύζα ο Θάκης Μπότιζας με τον αντιπρόεδρο Δημήτρη Παπαδόπουλο, ο Νίκος Δρυμούσης, ο πρώην πρόεδρος του Βύζαντα Λεωνίδας Νικολάου, ο Γιώργος Μαυρονάσος, ο γενικός αρχηγός του Απόλλωνα Ποντίων Γιάννης Λαμπριανίδης, ο προπονητής του Απόλλωνα Θοδωρής Παχατουρίδης, ο ποδοσφαιριστής Γιάννης Μπινιάκος ενώ δεν έλειψε και το ωραίο φύλο και άλλοι.

Ρεπορτάζ-Φωτό: ΑΝΕΣΤΗΣ ΤΣΑΚΙΡΟΓΛΟΥ