Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου η Δημοτική Αρχή των Μεγάρων τίμησε την επέτειο της αποχώρησης των ιταλογερμανικών στρατευμάτων κατοχής το έτος 1944 με δύο katauesh_eun_antistashτρόπους.
Αφενός με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφανιών στο μνημείο των Ηρώων στα Μέγαρα, στην ομώνυμη πλατεία, αφετέρου και σημαντικότερο καθιέρωσε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 9η Οκτωβρίου ως ημέρα μνήμης και τιμητικών εκδηλώσεων.

Από επιστολή την οποία λάβαμε από το παράρτημα Μεγάρων της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ προκύπτει ότι ο Δήμος Μεγαρέων αγνόησε την εν λόγω οργάνωση μέλη της οποίας αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση.
Με την επιστολή τους κατηγορούν τη στάση της Δημοτικής ως «επιεικώς απαράδεκτη η οποία δείχνει ασέβεια στους νεκρούς συντοπίτες. Δείχνει  περιφρόνηση σε αυτούς που τους τιμούν. Δείχνει τον  τρόπο που βιάζεται η αλήθεια, και πως πλαστογραφούν την ιστορία».

Στην ίδια επιστολή, την οποία δημοσιεύουμε, η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Μεγάρων παίρνει θέση για την επιδίωξη, όπως χαρακτηρίζει, της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ξαναγραφτεί η ιστορία με νέα κριτήρια σε σημείο ώστε να παραχαράσσεται η ιστορία.

Γράφουν χαρακτηριστικά

«-Θα πούμε όμως, πως τα τελευταία χρόνια η Ευρωπαϊκή Ένωση  και οι κυβερνήσεις των κρατών μελών και πολλοί πρόθυμοι δήμαρχοι που την υπηρετούν, επιδιώκουν το ξανά γράψιμο της ιστορίας στα δικά τους μέτρα. Παραχαράσσουν  δηλαδή την ιστορία του κάθε τόπου και γενικότερα, υποτιμώντας τη νοημοσύνη των λαών.

-Εξισώνουν τον κομουνισμό με το φασισμό αυθαίρετα. Αυθαίρετα γιατί ο φασισμός είναι ο ίδιος ο καπιταλισμός. Δεν αλλάζει τίποτα ως προς τη δομή του αστικού κράτους στο φασισμό, μόνο ο τρόπος διαχείρισης αλλάζει, γίνεται ποιο βίαιος απέναντι στο λαό. Αυτό συμβαίνει όταν το αστικό κράτος δεν μπορεί με τις «εκλεγμένες» κυβερνήσεις του να κοροϊδεύει άλλο το λαό… τότε, κραδαίνει το μαστίγιο! προβάλει το φασισμό».

Όπως φαίνεται ανοίγει ένας  δημόσιος διάλογος όπου οι εμπλεκόμενες πλευρές καλούνται να αιτιολογήσουν τη στάση τους εκατέρωθεν.

Εδώ ολόκληρη η επιστολή