Την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του συνδυασμού «Επαγγελματική Συνεργασία» με επικεφαλής τον κ. Κώστα Μαρκουλιδάκη ο οποίος συμμετέχει στις εκλογές του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά κατά το διήμερο 10 και 11 Δεκεμβρίου.

Στην εκδήλωση της παρουσίασης, η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΕΕΠ, παρευρέθηκαν εκπρόσωποι επιχειρήσεων, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, και παλαιοί επιμελητηριακοί παράγοντες.

Απηύθυναν χαιρετισμό ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου οι Δήμαρχοι Νίκαιας κ. Γιώργος Ιωακειμίδης και Περάματος κ. Γιάννης Λαγουδάκης ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Γιάννης Μοίρας ο πρόεδρος της ΠΕΦΕ κ. Δημ. Τσαμόπουλος και ο πρόεδρος του ΠΣΣΑΣ κ. Δημήτρης Γαβαλάκης οι οποίοι απέδωσαν τιμή στον Συνδυασμό και στον Κ Μαρκουλιδάκη προσωπικά.

Παρευρέθηκαν επίσης οι παλαιοί επιμελητηριακοί κ.κ. Σάββας Φουστανελάς, Γιώργος Χαμάκος, Κώστας Αδαμόπουλος, Άγγελος Μακρυγιάννης, Μιχάλης Τυρής, και ο απερχόμενος πρόεδρος κος Γιώργος Μπενέτος.

Διάχυτο ήταν και το ενδιαφέρον για το μέλλον και τα όσα δρομολογούνται από τον Συνδυασμό με στόχο το ΕΕΠ να εξελιχθεί δυναμικά σε ένα πιο σύγχρονο ευρωπαϊκό επιμελητήριο όπου θα μπορεί να προσφέρει στα μέλη του υπηρεσίες όπως ανάλογα ισχύει στα επιμελητήρια των άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Στην ομιλία του ο κ. Κ Μαρκουλιδάκης έδωσε δείγμα των ρεαλιστικών και πραγματοποιήσιμων στόχων του ΕΕΠ για το επόμενο διάστημα καθώς, όπως ανάφερε, έχουν τεθεί οι βάσεις και πλέον μπορούν να γίνουν πιο γρήγορα και συγκεκριμένα βήματα με σαφή προσανατολισμό. Οι επόμενες κορυφές για το ΕΕΠ είναι συγκεκριμένες και θα κατακτηθούν με απώτερο στόχο να βελτιωθεί το περιβάλλον λειτουργίας της αγοράς, να ομαλοποιηθούν οι συνθήκες λειτουργίας των επιχειρήσεων και να προσφέρει υψηλές και ποιοτικές υπηρεσίες το ΕΕΠ στα μέλη του.
Στη συνέχεια σε κλίμα ενθουσιασμού έγινε η παρουσίαση των 102 υποψηφίων του Συνδυασμού από 39 διαφορετικά επαγγέλματα με 47 εκλεγμένους, στο Επιμελητήριο ή ως Πρόεδροι και μέλη Σωματείων και Ομοσπονδιών των κλάδων τους, πλαισιωμένοι από πετυχημένους αλλά και νέους επιχειρηματίες δεύτερης γενιάς που όπως έλεγαν χαρακτηριστικά μπαίνουν στον Επιμελητηριακό θεσμό για να στηρίξουν τη δουλειά τους.

Ο υποψήφιος Πρόεδρος Κώστας Μαρκουλιδάκης κλείνοντας κάλεσε τους επιχειρηματίες να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες στις 10 και 11 Δεκεμβρίου γιατί η δική τους συμμετοχή θα δώσει τη δύναμη στο Επιμελητήριο.
Τους κάλεσε να ψηφίσουν αξιολογώντας τη διαδρομή τη συνέπεια τις ικανότητες των υποψηφίων αλλά και το ήθος τους γιατί όπως είπε «τότε θα νικήσουμε γιατί οι μάχες που έρχονται θα είναι πολλές και καθοριστικές».