Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019, στη Νέα Πέραμο, έδρα της Διεύθυνσης Πυροβολικού του Γενικού Επιτελείου Στρατού και της Σχολής Πυροβολικού τιμήθηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα η Προστάτιδα του Όπλου του Πυροβολικού, Μεγαλομάρτυς Αγία Βαρβάρα.

Την  τελετή,  τίμησε με την παρουσία του ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής ενώ την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Αθανάσιος Μπούρας.

Πραγματοποιήθηκε Δοξολογία, στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνος Κωνσταντίνος, ανάγνωση Ημερησίας Διαταγής, ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός του κ. Υφυπουργού και κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Άγνωστου Πυροβολητή από τον ίδιο. Στεφάνι κατέθεσε και ο κ. Μπούρας.

Στην εορταστική εκδήλωση παρέστησαν ο Δήμαρχος Μεγαρέων, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Εκπρόσωποι Κομμάτων, Βουλευτές, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, Επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ και Γενικών Επιτελείων, αντιπροσωπείες Ανώτατων και Ανώτερων Αξιωματικών, Ακόλουθοι Άμυνας Ξένων Κρατών, Διοικητές των τοπικών Μονάδων, απόστρατοι Αξιωματικοί Πυροβολικού και πλήθος πολιτών.