Έχουν να λένε στη ΝΕΜ για την κατανομή των αθλητικών χώρων και τη διάθεση του χρόνου εκ μέρους του Ηρόδωρου για τις προπονήσεις μπάσκετ των τμημάτων της.
Τα παράπονα εστιάζονται στο πρόσωπο της προέδρου του Ηρόδωρου Γιάννας Ρήγα την οποία κατηγορούν ότι αν και η ΝΕΜ έχει 300 αθλητές και 10 προπονητές, έχει ιδρύσει την πρότυπη σχολή μπάσκετ, αυτή τηρεί ίσες αποστάσεις με σωματεία τα οποία έχουν μικρότερες ανάγκες.

Είναι γεγονός ότι η ΝΕΜ διατηρεί πολλά τμήματα υποδομών αλλά ταυτόχρονα επιδίδεται σε υψηλό αθλητισμό αφού φέτος έχει προετοιμαστεί να διεκδικήσει την άνοδο, ξεφεύγοντας από το τοπικό πρωτάθλημα, και την είσοδό της στην Γ΄ εθνική κατηγορία.
Μάλιστα οι κυανόλευκοι έχουν πλαισιωθεί διοικητικά από παλαιούς αθλητές της και άλλα άτομα με αξιόλογη οικονομική επιφάνεια ώστε να υπηρετήσουν όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται αφενός τις υποδομές και αφετέρου την διεκδίκηση της ανόδου.

Από τις ώρες οι οποίες τους έχουν παραχωρηθεί, οι άνθρωποί της και ιδιαίτερα ο επικεφαλής προπονητής Γιώργος Μάνταλος, θεωρούν πως αδικούνται κατάφορα και οι επιλογές του ΔΣ του Ηρόδωρου και της προέδρου τούς έχουν κάνει της ζωή δύσκολη.
Πιστεύουν ακόμα ότι η ισορροπία και οι ίσες αποστάσεις οι οποίες τηρούνται προς τα σωματεία δεν ανταποκρίνεται προς το δυναμικό και τις προοπτικές της ΝΕΜ και ζητούν μεταχείριση ανάλογη με την υποδομή τους και την αγωνιστική τους αξιολόγηση.

Μετά από την πρόκριση της ΝΕΜ στην 5η φάση του Κυπέλλου ΕΣΚΑΝΑ, η ομάδα σήμερα έχει πρεμιέρα στο πρωτάθλημα και σύμφωνα με τους προγραμματισμό αλλά και τον οικονομικό προϋπολογισμό, η ομάδα μπαίνει δυνατά ώστε να διεκδικήσει την άνοδο.
Ίσως στον Ηρόδωρο θα πρέπει να λάβουν υπόψη ότι στις ομάδες οι οποίες κάνουν πρωταθλητισμό αλλά και καλλιεργούν την υποδομή σε μεγάλο εύρος δεν είναι παραγωγικό να κολλάνε σε θέματα διάθεσης προπονητικού χρόνου.