Τις προσωπικές του παρακαταθήκες και νουθεσίες δημοσιεύει ο Παναγιώτης Χαλόφτης, μέλος του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Μεγάρων κατά την αυτοδιοικητική περίοδο η οποία εκπνέει

“Αγαπητοί  Συμπολίτες, 

Με την παρούσα μου επιστολή θέλω να εκφράσω τις πολύ θερμές μου ευχαριστίες για την προ πενταετίας επιλογή μου μέσω της ψήφου σας, προκειμένου να σας εκπροσωπήσω στο Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Μεγάρων του Δήμου Μεγαρέων.
Παρ ότι υπήρξαν προβλήματα στον σχετικά νέο θεσμό των Συμβουλίων των Δημοτικών Κοινοτήτων, θέλω να πιστεύω πως ανταποκρίθηκα απόλυτα τόσο στην εντολή σας όσο και στις δικές μου δεσμεύσεις, στα πλαίσια του Νόμου περί λειτουργίας των Δημοτικών Κοινοτήτων.
Δεν θα σας κάνω απολογισμό των παρεμβάσεών μου αφού αυτό έχει αναλάβει να το κάνει ο Πρόεδρός μας, ο κ. Ηλίας Μουσταΐρας. Θα απαντήσω μόνο σε μία ερώτηση που μου έχει απευθυνθεί πολλές φορές:  Γιατί δεν διεκδίκησα ξανά την εκλογή μου με το ψηφοδέλτιο Σταμούλη;   Έχω σαν αρχή μου  πως μετά από κάποια ηλικία – στην οποία είμαι πολύ κοντά – θα πρέπει οι εκλεγέντες να αφήνουν τόπο στους νεότερους τους. Και, αυτό έκανα.
Όμως, το ενδιαφέρον μου για την πρόοδο της Πόλης μας δεν θα σταματήσει όσο μπορώ. Όπως   ξέρετε,  σαν Σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Μεγάρων είχα προτείνει την δημιουργία των Λαογραφικών, Ιστορικών, Φωτογραφικών Αρχείων των Μεγάρων. Η πρόταση είχε γίνει δεκτή από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και ανέλαβα εθελοντικά και φυσικά χωρίς καμμία αμοιβή το στήσιμο και την λειτουργία του, υπάγοντας τον φορέα στις δραστηριότητες του Συμβουλίου Δημοτικής Κοινότητας Μεγάρων. Ήδη έχει παραχθεί έργο μάλλον σημαντικό. Όμως, μια πόλη με τεράστια Ιστορία όπως είναι τα Μέγαρα δεν μπορεί παρά να χρειάζεται συνεχείς αναζητήσεις για πολλά ακόμη χρόνια. Τώρα που θα αναλάβει το Νέο Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Μεγάρων, πιστεύω πως θα μου επιτρέψει να συνεχίσω την προσπάθειά μου αυτή. Όμως συμπολίτες ανεξάρτητα του ποίος θα δουλέψει σ΄αυτόν τον χώρο, εσείς βοηθείστε με όλες σας τις δυνάμεις. Η Λαογραφία μας και η Ιστορία μας είναι τεράστιες. Δώστε στοιχεία για να εμπλουτίζονται τα αρχεία της πόλης μας!!! Η πόλη μας το αξίζει!!!
Οι κάτοικοι των Μεγάρων θέλουμε να κρατηθούν οι αναμνήσεις και τα έθιμα ζωντανά;;;;;  Αν ΝΑΙ, τότε βοηθείστε με όλες σας τις δυνάμεις.”
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΠΑΝΟΣ ΧΑΛΟΦΤΗΣ – ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΗΣ