Πολιτική δήλωση με την οποία υποστηρίζει τις απόψεις του Μεγαρικού λαού σχετικά με την επιδιωκόμενη λειτουργία ορυχείων βωξίτη στα Γεράνεια έκανε ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας ομιλίας του στο 8ο Συνέδριο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης το οποίο διεξάγεται στις 17 και 18 Δεκεμβρίου 2017 σε Μέγαρα και Ελευσίνα.

Ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε: « …… θα πρέπει να συζητήσουμε, για παράδειγμα, αναφορικά με την επιδιωκόμενη λειτουργία ορυχείων Βωξίτη στη Μεγαρίδα. Σε αυτή τη συζήτηση κύριε Δήμαρχε, χωρίς περιστροφές, καταθέτω την άποψη ότι θα είναι εγκληματική. …» Και συνέχισε: «Απορρίπτουμε τη λειτουργία βωξίτη στα Μέγαρα όπως και σε όλη την Αττική. Είναι αδύνατο κάποιοι, στο έτος 2017, να διανοούνται ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο στην Αττική. Οφείλουμε να παρέμβουμε στον χωροταξικό πυρήνα της Αττικής και να βάλουμε φρένο. Η Αττική δεν σηκώνει τέτοιες δραστηριότητες».

Αναφέρθηκε ο κ. Σκουρλέτης και σε άλλα θέματα σχετικά με τα Μέγαρα και ιδιαίτερα στην συστηματοποίηση και βελτίωση του πρωτογενούς αγροτικού τομέα.
Για τις δηλώσεις του ο κ. Υπουργός εισέπραξε το δυνατό χειροκρότημα των παρισταμένων