Δύσκολη ημέρα φαίνεται πως θα είναι η Τετάρτη 9 Νοεμβρίου, αφού θα γίνει Πανελλαδική Απεργία στην οποία θα συμμετέχει η ΓΣΕΕ με Συγκεντρώσεις Διαμαρτυρίας στην Αθήνα και πολλές άλλες μεγαλουπόλεις.

Στην Γενική Απεργία θα συμμετέχουν η ΑΔΕΔΥ, η ΠΟΕ – ΟΤΑ ΚΑΙ τα ΤΑΞΙ.

Ιδιωτικός και Δημόσιος Τομέας διαμαρτύρονται για τις ανύπαρκτες αυξήσεις των μισθών τους, παρόλο το θετικό κλίμα με το οποίο ανατροφοδοτείται η κοινωνία, καθώς επίσης και για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζονται λόγω της ακρίβειας και του ενεργειακού κόστους.

Ένα μεγάλο ζήτημα που φλέγει τους επιβάτες που χρησιμοποιούν καθημερινά τον προαστιακό για την δουλειά και τις δραστηριότητές τους είναι το πώς αυτά κινούνται κατά την διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων ή το ποια από αυτά συμμετέχουν στην απεργία.

Τα ΚΤΕΛ Μεγάρων θα κινούνται κανονικά για οποίον πολίτη επιθυμεί να μετακινηθεί προς και από την Αθήνα.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κίνηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς

Τα ΤΑΞΙ θα συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία.

Τα υπόλοιπα Μέσα Μαζική Μεταφοράς μπορεί να μην απεργήσουν αλλά έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε στάσεις εργασίας. Έτσι, μέχρι στιγμής η εικόνα των ΜΜΜ διαμορφώνεται ως εξής:

  • Μετρό (γραμμή 2,3) κινούνται 09:30 – 15:00
  • Τραμ κινείται 08:00 – 22:00
  • Λεωφορεία 09:00 – 21:00
  • Ηλεκτρικός: 09:00 – 17:00
  • Τα τρόλεϊ, δηλαδή το σωματείο εργαζομένων ΗΛΠΑΠ δεν έχουν ανακοινώσει ακόμα αν θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας.
  • Κανονικά θα εκτελεστούν τα δρομολόγια των ειδικά διασκευασμένων οχημάτων εξυπηρέτησης των Ατόμων με Αναπηρίες, καθώς και η νυχτερινή γραμμή Ν1 που εκτελεί το δρομολόγιο ΚΤΕΛ – Αεροδρόμιο Νυχτερινό.

Για τον προαστιακό δεν έχει βγει κάτι ακόμα επίσημα.

Τα ΚΤΕΛ θα πραγματοποιούν κανονικά τα δρομολόγια