Ευθύνες στον Δήμαρχο Γρηγόρη Σταμούλη επιρρίπτει ο Δημοτικός Σύμβουλος Παναγιώτης Μαργέτης κατηγορώντας τον ότι δεν επέτρεψε στον ΟΤΕ να εγκαταστήσει δίκτυο οπτικών ινών στα Μέγαρα,

δηλαδή την υποδομή του λεγόμενου «γρήγορου ιντερνέτ».
Η υπόθεση έχει ως εξής.
Σύμφωνα με τον κ. Μαργέτη, ο Δήμαρχος αρνήθηκε να παραχωρήσει άδεια στον ΟΤΕ / Cosnmote να κατασκευάσει δίκτυο σύγχρονων καλωδίων με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να μην έχουν στη διάθεσή τους σύγχρονή, αξιόπιστη και ταχεία επικοινωνία μέσω του διαδικτύου.
Ο κ. Μαργέτης ζήτησε να ενημερωθεί στη συνεδρίαση της 30ης Ιανουαρίου όπου ο κ. Σταμούλης επιβεβαίωσε μεν την αρνητική απόφασή του για τον λόγο ότι ζήτησε ως αντισταθμιστικό όφελος από την εταιρεία να επαναλειτουργήσει το υποκατάστημα Μεγάρων ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι δημότες.
Ο Δήμαρχος πρόσθεσε ότι υπάρχουν στην αναμονή και άλλοι διαδικτυακοί και τηλεφωνικοί πάροχοι οι οποίοι θα μπορούσαν να αναλάβουν το έργο των υποδομών αλλά θα δώσουν στην πόλη κάποιο αντισταθμιστικό όφελος πέραν του ετήσιου ενοικίου / τέλους χρήσης  €2500 το οποίο προβλέπεται από τον νόμο.

Τώρα ο κ. Μαργέτης, με επιστολή του,  δίδει συνέχεια στην υπόθεση καταλογίζοντας στον Δήμαρχο υποβάθμιση της πόλης

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή

«ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Ο κ. δήμαρχος, με μια απόφαση πέρα από κάθε λογική, παραδέχθηκε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ότι δεν επίτρεψε στον ΟΤΕ να περάσει δίκτυο οπτικών ινών στο Δήμο Μεγάρων. Η απόφαση αυτή, που ελήφθη μάλλον επιπόλαια, καταδικάζει τους πολίτες των Μεγάρων σε τεχνολογική υποβάθμιση. Στη σημερινή εποχή όλα γίνονται μέσω διαδικτύου και το “γρήγορο Internet” ή αλλιώς οι γραμμές VDSL, είναι απαραίτητες σε όλους. Οι επιχειρήσεις επικοινωνούν με επιχειρήσεις του εξωτερικού, οι φοιτητές στέλνουν τις εργασίες τους ηλεκτρονικά, οι γονείς επικοινωνούν με τα παιδιά τους που βρίσκονται εκτός Ελλάδας. Το «γρήγορο Internet» είναι ανάγκη και όχι πολυτέλεια.
Ο κ. Σταμούλης, δυστυχώς, δεν υπολόγισε καθόλου τις συνέπειες για το σύνολο των πολιτών, ούτε καν τις συνέπειες για την ομαλή λειτουργία του δήμου και των άλλων δημόσιων υπηρεσιών και αρνήθηκε στον ΟΤΕ την αναβάθμιση του δικτύου.
Ξεπέρασε, μάλιστα, τα όρια για άλλη μια φορά και στην ερώτησή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα, ούτε λίγο ούτε πολύ, με κατηγόρησε ότι λειτουργώ υπέρ των συμφερόντων του ΟΤΕ. Τον αφήνω στην κρίση των συμπολιτών μας για αυτό.
Ωστόσο, τον καλώ να ανακαλέσει την απόφασή του, έστω και την ύστατη ώρα, διότι αυτή έχει ως συνέπεια να είμαστε, ίσως, ο τελευταίος δήμος στην Ελλάδα που θα αποκτήσει γρήγορο Internet. Δεν μας αξίζει να είμαστε ΟΥΡΑΓΟΙ!»

Παναγιώτης Μαργέτης
Δημοτικός Σύμβουλος Συνδυασμού «ΤΩΡΑ»