Σε λίγες μέρες θα κληθούμε να ψηφίσουμε, ώστε να εκλέξουμε:                                        1) ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
2) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ και τους ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥΣ του ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ
3) ΔΗΜΑΡΧΟ και ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ αλλά ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΜΑΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ !!!! Με άλλα λόγια ψηφίζουμε σχεδόν για το σύνολο της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ !!!!!

Μιά πάρα πολύ σημαντική ημέρα δηλαδή. Είμαστε όμως προετοιμασμένοι για μιά τόσο σημαντική μέρα;;;
Έκανα το εξής ερώτημα σε ανθρώπους που και μορφωμένοι και πολιτικοποιημένοι είναι: Σε λίγες μέρες θα κληθούμε να εκλέξουμε τα τρία τέταρτα της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΑΣ. Ξέρετε ανάμεσα σε ποίους ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ θα κληθούμε να διαλέξουμε;;;
Ε, λοιπόν, δεν θα το πιστέψετε!!!  Σχεδόν κανείς δεν ήξερε να απαντήσει για τους υποψήφιους ΟΛΩΝ των οργάνων. Για κάποιον περίεργο λόγο τούτες οι τόσο πολύ σημαντικές εκλογές έχουν περάσει σχεδόν στα μουγκά και με ελάχιστη πληροφόρηση.
Αλλά τι είναι αυτά τα όργανα για τα οποία θα ψηφίσουμε;;;;
Ας τα δούμε λίγο: Μας αρέσει ή ΟΧΙ είμαστε ενταγμένοι στην ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. Κάθε μέρα που περνάει αυτή η Ε.Ε. (παρ ότι έχει ξεφύγει πολύ από τις αρχές με τις οποίες δημιουργήθηκε) αποκτά όλο και περισσότερες εξουσίες επί των κρατών-μελών. Τα κράτη-μέλη σιγά σιγά χάνουν τις εξουσίες τους αφού όλο και συχνότερα χρειάζεται η συγκατάθεση του Ευρωπαϊκού Συμβούλιου ή  Κοινοβουλίου. Και παρ ότι αυτά φαίνεται να αλλοιθωρίζουν βλέποντας με άλλο μάτι τα βόρεια και με άλλο -πιό απαιτητικό- τα Νότια κράτη, γίνεται κάθε μέρα μιά ισχυρότατη κεντρική εξουσία. Άρα εκείνοι οι Βουλευτές μας που θα εκλεγούν θα πρέπει να είναι ΙΣΧΥΡΟΤΑΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ με ηγετικές και διαπραγματευτικές ικανότητες. Αλλά κυρίως να έχουν την ΕΛΛΑΔΑ μέσα τους. Έχουμε τέτοιους;; Ασφαλώς και θα υπάρχουν. Ας τους αναζητήσουμε. ΔΕΝ έχει σημασία από ποίο πολιτικό χώρο προέρχονται. Τα κόμματα προσπαθούν να μαντρώσουν τους Ευρωβουλευτές στις δικές τους ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ γιατί έχουν πολλών λογιών συμφέροντα που δεν ταιριάζουν απαραίτητα με τα συμφέροντα τα δικά σου και τα δικά μας, όλων μας. Βέβαια, μέχρι σήμερα κανέναν Υποψήφιο Ευρωβουλευτή δεν έχω αντιληφθεί να μας επισκέπτεται. Και εδώ αρχίζουν περίεργες σκέψεις. Θα προσπαθήσω λοιπόν να μάθω όλους τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές και τον χαρακτήρα τους, πριν “χαρίσω την ψήφο μου”
 Ακόμα ψηφίζουμε  για τον Περιφερειάρχη και το Συμβούλιό του. ΕΔΩ τα πράγματα είναι ΠΟΛΥ σοβαρά. Με το υπάρχον σύστημα όλα τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα  τα οποία προτείνουν οι εκάστοτε Δήμαρχοι, εγκρίνονται και χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια. Φυσικά η Περιφέρεια έχει και τους δικούς της σχεδιασμούς έργων. Μας χρειάζεται λοιπόν να εκλέξουμε Περιφερειακό Συμβούλιο με υποψήφιους που γνωρίζουμε σαν ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ, ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΥΣ, ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΙΜΟΥΣ, ΑΝΟΙΧΤΟΜΥΑΛΟΥΣ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΜΟΥΣ. ΟΧΙ τον Α ή Β υποψήφιο επειδή αυτό μας είπε το κόμμα. ΔΕΝ ψηφίζουμε για κόμματα ούτε δίνουμε λευκές εντολές. ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ για εκείνους που εάν εκλεγούν, θα αγωνιστούν με όλες τους τις δυνάμεις για να γίνουν έργα στις δικές μας περιοχές. Συνήθως, οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι (κάποιοι από αυτούς) είναι γνωστοί. Πιστεύετε πως έχουν τα προσόντα; ΨΗΦΙΣΤΕ ΤΟΥΣ.   ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΟΙ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ; ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΝΑ ΛΕΕΙ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙ. Το κόμμα, θα το λάβουμε υπ όψιν ΜΟΝΟ στις κομματικές εκλογές!!!!!!!!!
Η άλλη εκλογή είναι για ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ. Όπως και οι Υποψήφιοι Περιφερειάρχες έτσι και οι ΔΗΜΑΡΧΟΙ έχουν κάποιες προτάσεις υποψηφίων συμβούλων από τις περιοχές του κάθε Δήμου. Ανάλογα με το πλήθος των Σταυρών προτίμησης που θα συγκεντρώσουν οι Σύμβουλοι θα εκλεγεί και ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ. Στον Δήμο Μεγαρέων που με το ισχύον σύστημα αποτελείται από 2 συμβούλια Δημοτικών Κοινοτήτων, της Δημ. Κοινότητας Μεγάρων και της Δημ. Κοινότητας Νέας Περάμου, και μιας τοπικής Κοινότητας της Κινέττας. (Κάποια μικροαλλαγή έχει γίνει αλλά ας μη μας μπερδέψει). ΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ οι οποίοι διεκδικούν την Δημαρχία φέτος είναι για τα Μέγαρα 7.
Ο πρώτοςσυνδυασμός είναι του σημερινού Δημάρχου κ. Γρηγόρη Σταμούλη με τίτλο: ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ.
Ο δεύτερος συνδυασμός είναι του τέως Δημάρχου κ.Μαρινάκη με τίτλο “ΜΕΓΑΡΑ-ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ- ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ
Ο τρίτος συνδυασμός είναι του. κ. Γιώρ.Μπερδελή με τίτλο “ΤΩΡΑ” ο οποίος υποστηρίζεται και από τον ΣΥΡΙΖΑ .
Ο τέταρτος συνδυασμός είναι του κ.Χοροζάνη με τίτλο:ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ .
Ο πέμπτος είναι του κ. Κλεάνθη Βαρελά με χαρακτηριστικό τίτλο “ΜΑΖΙ με ΟΡΑΜΑ και υπότιτλο: ΜΕΓΑΡΑ-ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ-ΚΙΝΕΤΑ.
ΌΛΟΙ οι προαναφερόμενοι που είναι επικεφαλής των πιό πάνω οργανώσεων  συμμετέχουν από διάφορα πόστα στην διοίκηση του Δήμου. Οι δύο πρώτοι επί κεφαλής είναι ή ήταν Δήμαρχοι της πόλης μας. Ξέρουμε λοιπόν αν και τι πέτυχαν. Οι επί κεφαλής των άλλων τριών συνδυασμών είναι για πολλά χρόνια Δημοτικοί σύμβουλοι. Στην κρίση σας είναι να αποφασίσετε αν λειτούργησαν σύμφωνα με τις εντολές που τους είχατε δώσει όταν τους ψηφίσατε στο παρελθόν.
Συνεχίζοντας  Ο έκτος συνδυασμός είναι του κ.Άγγελου Μακρυγιάννη με τίτλο ΟΜΟΡΦΕΣ ΠΟΛΕΙΣ .
Ο κ. Μακρυγιάννης  επί χρόνια ήταν Πρόεδρος σε διάφορους Συλλόγους και κυρίως στον Εμπορικό Σύλλογο αλλά και εκπρόσωπος στο Εμπορικό Επιμελητήριο. Επί μικρό διάστημα είχε εκλεγεί και Δημ. Σύμβουλος αλλά παραιτήθηκε λόγω διαφωνιών του.
Τέλος, ο έβδομος συνδυασμός με επί κεφαλής τον Βασίλη Πολυχρόνη και χαρακτηριστικό τίτλο ΑΔΗΚ  (Αγωνιστική Δημοτική Κίνηση Μεγάρων -Νέας Περάμου) όπου και ο γράφων συμμετέχει σαν υποψήφιος είναι γνωστός για τις δράσεις του κατά των πλειστηριασμών, κατά της ίδρυσης μεταλλείων βωξίτη στην περιοχή μας και υπέρ της Δημοκρατίας γενικότερα, από όλα τα μέλη του. Ειδικά ο γράφων είναι υπεύθυνος για τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Ακινήτων, ενεργός σύμβουλος στην λειτουργία του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Μεγάρων με πολλές προτάσεις για την πόλη μας και Ιδρυτής-Υπεύθυνος Λειτουργίας και εμπλουτισμού των Αρχείων της Λαογραφίας μας και της Ιστορίας μας που αποδεικνύονται με στοιχεία (Βιβλία, Φωτογραφίες, C.D.). Η αγωνιστικότητα και του συνδυασμού Α.ΔΗ.Κ. είναι γνωστή και δεδομένηι.  Αυτή είναι η τρέχουσα κατάσταση για την εκλογή των Οργάνων Διοίκησης στο μεγαλύτερο μέρος της Δημόσιας Διοίκησης. 
ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ, ΣΗΚΩΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ. ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ, ΨΗΦΙΣΤΕ
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΧΑΛΟΦΤΗΣ (ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΗΣ) 
ΥΓ: Από αβλεψία μου δεν αναφέρθηκα στα τοπικά Συμβούλια ή τα Συμβούλια Δημοτικών Κοινοτήτων. Είναι ένας νέος (σχετικά) θεσμός που είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ, ΆΣΧΕΤΑ αν ακόμη δεν του έχει αποδοθεί η θέση που προβλέπεται από τους Νόμους. Ας προσέξουμε και εδώ τους υποψήφιους.
—–
Σημείωση σύνταξης: Η στίξη, ορθογραφία και διαμόρφωση του κειμένου είναι του αρθρογράφου