Η καθαρή η νίκη της ΝΕΜ επί του ΑΣ Λοκρού Αταλάντης στον αγώνα κατάταξης για τη Β εθνική με σκορ 63-54, ημίχρονο 26-24, την φέρνει σε ετοιμότητα για την άνοδό της.
Ο αγώνας έγινε την Κυριακή 19 Μαΐου στο ΔΑΚ Χαλκίδας “Μελίνα Μερκούρη” όπως προβλέπει η προκήρυξη του πρωταθλήματος Γ’ εθνική όπου, μεταξύ άλλων, ο τρίτος του 1ου ομίλου με τον τρίτο του 2ου ομίλου δίνουν αγώνα κατάταξης.

Το κέντρο της Χαλκίδας γέμισε από φίλους της ΝΕΜ οι οποίοι κατέκλυσαν το κέντρο της Χαλκίδας από το μεσημέρι της Κυριακής ενώ τέσσερα πούλμαν “οργανωμένων” είχαν ξεκίνησαν από τα Μέγαρα στις δυόμιση.
Εκτός του αγωνιστικού επιτεύγματος, η ΝΕΜ κατόρθωσε να συσπειρώσει τους μπασκετόφιλους αλλά και να δημιουργήσει νέους στα Μέγαρα όπου τελικά φαίνεται από τα δημοφιλή αθλήματα, το μπάσκετ μπορεί άνετα να χαρακτηρίζεται ως το πιο δημοφιλές άθλημα στην πόλη.

Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί λίγο πριν τον αγώνα ότι μια ομάδα ουσιαστικά 7 παικτών θα μπορούσε να αποτελέσει έναν τόσο υπολογίσιμο και επικίνδυνο αντίπαλο ο οποίος για ένα ημίχρονο θα κοιτούσε στα μάτια τους παίκτες του Γιώργου Μάνταλου και θα τους δημιουργούσε τόσο άγχος. Όμως ο Λουκάς Ζαρονικόλας, προπονητής του Λοκρού, έστησε μια “ατσαλένια” άμυνα, τόσο αποτελεσματική που οι κυανόλευκοι βραχυκυκλώθηκαν και  γέμισαν τόσο άγχος ώστε να κάνουν ένα αγνώριστο πρώτο δεκάλεπτο και ένα μαγκωμένο δεύτερο.
Το ταμείο του πρώτου ημιχρόνου ήταν σκορ 26-24 (γηπεδούχος ΝΕΜ) και 4 στα 20 τρίποντα.
Στο πρώτο δεκάλεπτο η ΝΕΜ ήταν αγνώριστη έχοντας βάλει μόνο 3 πόντους στο πρώτο πεντάλεπτο, σκορ 3-8, και οι 5 στο σύνολο των 9 που πέτυχε μπήκαν στα τελευταία 90 δευτερόλεπτα.
Από πλευράς σκόρερ, στο πρώτο ημίχρονο οι Σπυρόπουλος, Μαλούκος, Μπαλάφας, Παλαιοχωρίτης και Ζακυνθινός κράτησαν το σκορ και την ψυχολογία της ομάδας. Η ΝΕΜ πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο 4:40 με τρίποντο του Παλαιοχωρίτη ενώ το σκορ έμοιαζε με χάντμπωλ, 17-16.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μάνταλος είχε το αντίδοτο στην άμυνα των Φθιωτών. Γρήγορες επιθέσεις πριν προλάβει η άμυνά τους να οργανωθεί. Η δουλειά ήταν δύσκολη αλλά έφερε αποτέλεσμα. Οι Μεγαρείς έκαναν βαθμιαία την πλάστιγγα να γείρει προς την πλευρά τους επιτυγχάνοντας διαφορά έως και +11 πόντων.
Στο δεύτερο ημίχρονο ξεδιπλώθηκε η πληθωρική επίθεση της ΝΕΜ η οποία ήταν παραγωγικότερη από το πρώτο πετυχαίνοντας επί μέρους σκορ 37-30.
Στην σχετική βελτίωση της επίθεσης συνέτεινε η ασφυκτική πίεση στον πλέη μέηκερ Βαγγέλη Κεχρή και στους βασικούς σκόρερ του Λοκρού καθώς και η αποτελεσματική λειτουργία της άμυνας.
Στα δύσκολα, αρχή του τετάρτου δεκαλέπτου, όταν ο Λοκρός πλησίασε στους 3 πόντους, 52-41 ο Ζακυνθινός πήρε το παιχνίδι επάνω του και συντήρησε τις διαφορές για το τελικό 63-54.
Τα δεκάλεπτα: 9-12, 17-12, 20-13, 17-17

Διαιτητές: Τσακαλογιάννης, Φάκαρος
Παρατηρητής: Μ. Κάλφα

Ν.Ε. Μεγαρίδος (Μάνταλος, Υφαντής): Πέτρουλας 1, Σπυρόπουλος 8(2), Παλαιοχωρίτης 14(4), Ζακυνθινός 16, Μπαλάφας 5(1), Αβραμίδης 2, Βούρτσης, Μαλούκος 11, Θέος 6, Σιδέρης

Α.Σ. Λοκρός Αταλάντης (Ζαρονικόλας, Σεργιάννης): Φωτητζόγλου 11(1), Κεχρής 5(1), Πασσάς 9(2), Παπαηλιού 3(1), Ματός 14, Δουρούκης 5(1), Ψάλτου

Θα ακολουθήσει video με δηλώσεις του Γιώργου Μάνταλου