Με αυστηρή ανακοίνωσή του, ο δημοτικός συνδυασμός του Γιάννη Μαρινάκη χαρακτηρίζει ως παρωδία την επιστημονική ενημερωτική ημερίδα για τις επιπτώσεις του αγωγού υπερυψηλής τάσης Κρήτη-Αττική η οποία πραγματοποιήθηκε στις αρχές Ιουλίου.

Η υπαιτιότητα της παροδίας αποδίδεται στο δήμαρχο Γρηγόρη Σταμούλη και στους παράγοντες της Διοίκησης του Δήμου Μεγαρέων.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ενώ η ημερίδα αναφέρετο ότι διοργανώθηκε από το Δήμο, το Σύλλογο Επιστημόνων Μεγάρων και την Επιτροπή Αγώνα, οι ομιλητές – πανεπιστημιακοί προσκλήθηκαν με προσωπική παρέμβαση του δημάρχου ενώ οι συνδιοργανωτές ούτε ερωτήθηκαν ούτε συμμετείχαν στο πάνελ των ομιλητών.
Οι έγκριτοι Καθητητές, αναφέρεται, δεν είχαν ιδέα για το συγκεκριμένο έργο ούτε γνώριζαν την όδευσή του μέσα από πολυάσχολες περιοχές. Επί πλέον θεωρείται ως δικαιολογημένη η αντίδραση από μέλη του κοινού αφού οι απαντήσεις τις οποίες λάμβαναν ήταν γενικόλογες και όχι επί του συγκεκριμένου θέματος.

Καυτηριάζεται η στάση του κ. Σταμούλη ο οποίος αφενός επιδίωξε να καλυφθεί πίσω από την επιστημονική ημερίδα των Καθηγητών, αφετέρου χαρακτηρίζεται για μια ακόμα φορά ως υπεύθυνος για τη διαμορφωθείσα κατάσταση και την επικείμενη εγκατάσταση υποδοχής του αγωγού δεδομένου ότι το Φεβρουάριο του 2018 δε συμμετείχε στη δημόσια διαβούλευση η οποία είχε διοργανωθεί από την Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής.

Κλικ εδώ και διαβάστε ολόκληρ την ανακοίνωση