Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 26 Αυγούστου η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Ελευσίνας Αργύρη Οικονόμου και του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, όπως αυτό προέκυψε από τις εκλογές της 26 Μαΐου 2019.
Στην τελετή της ορκωμοσίας παρευρέθησαν ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μεγάρων και Σαλαμίνας Κωνσταντίνος, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων – Βουλευτής Δυτ. Αττικής της ΝΔ Αθανάσιος Μπούρας, ο Υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, οι Βουλευτές Δυτικής Αττικής: Ευάγγελος Λιάκος, Γεώργιος Κώτσηρας και Γεώργιος Τσίπρας , ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής κ. Ταξιάρχης Φαρμάκης, οι Δήμαρχοι: Μάνδρας-Ειδυλλίας Χρήστος Στάθης, Φυλής Χρήστος Παππούς, Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης, ο πρώην Δήμαρχος Ελευσίνας Γεώργιος Γεωργόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Μαγούλας Θεόφιλος Ρόκας.
Εκ μέρους της στρατιωτικής ηγεσίας παρευρέθησαν ο Αρχηγός Στόλου αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, ο Διοικητής της ΔΑΥ υποπτέραρχος ιπτάμενος Αθανάσιος Σαββόπουλος, ο Διευθυντής Ειδικών Δυνάμεων του ΓΕΣ υποστράτηγος Ευάγγελος Παπαδόπουλος, ο Διοικητής της 112 ΠΜ ταξίαρχος ιπτάμενος Κωνσταντίνος Πολυκανδριώτης, ο Λιμενάρχης Πλοίαρχος Λιμενικού Ιωάννης Μαργαρώνης, ο Διοικητής της Τροχαίας Ελευσίνας κ. Βασίλειος Ράπτης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο Αντιστράτηγος ε.α. Δημήτριος Μπαλαφούτης.
Παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος του ΕΚΕΔΑ κ. Ευάγγελος Λίγγος, ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητήριου Πειραιά κ. Αδριανός Μιχάλαρος, η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ελευσίς 2021 κ. Μαρία Φιλιππή, η καλλιτεχνική Διευθύντρια του Ελευσίς 2021 κ. Κέλλυ Διαπούλη, δεκάδες εκπρόσωποι Συλλόγων της πόλης και πλήθος κόσμου.

Μετά τη δοξολογία ακολούθησαν η θρησκευτική και η πολιτική ορκωμοσία, του Δημοτικού και των Τοπικών Συμβουλίων. Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο νέος Δήμαρχος Ελευσίνας κ. Αργύρης Οικονόμου και ακολούθησαν οι ομιλίες των επικεφαλής των συνδυασμών της αντιπολίτευσης. Το τελετουργικό τελείωσε με την υπογραφή των πρακτικών της ορκωμοσίας από το Δήμαρχο, τους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους.