127 χιλιάδες ευρώ προγραμμάτισε να δαπανήσει η Περιφέρεια Αττικής με σκοπό την εκπόνηση μελέτης για την ανάδειξη ορεινών στη Δυτική Αττική.

Όπως ανακοίνωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευτέρης Κοσμόπουλος πρόκειται για έργο το οποίο όταν ολοκληρωθεί θα αποδώσει στους κατοίκους της περιοχής και τους επισκέπτες δίκτυο 150 χλμ. απολαυστικών διαδρομών στη φύση και την ιστορία του τόπου..

Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης ήδη υπέγραψε τη σχετική σύμβαση για εκπόνηση μελέτης η οποία  περιλαμβάνει την δημιουργία φυσιολατρικών, αρχαιολογικών, αναρριχητικών, γεωλογικών, ποδηλατικών και θρησκευτικών μονοπατιών τα οποία θα εκτείνονται σε 150 χλμ. στους 5 Δήμους της Δυτικής Αττικής, στους ορεινούς όγκους από την Πάρνηθα, στον Κιθαιρώνα, στο όρος Πατέρα και τα Γεράνεια.

Σχετικά, ο Αντιπεριφερειάρχης Λευτέρης Κοσμόπουλος δήλωσε:
«Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο για τη Δυτική Αττική, που συνδυάζει την αξιοποίηση του μοναδικού φυσικού περιβάλλοντος του τόπου μας, με την ανάγκη για ήπια ανάπτυξη, τουρισμό και προσέλκυση επισκεπτών, που θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τη φύση και να επισκεφθούν και τα ιστορικά εξωκλήσια μας. Σε συνέχεια προηγούμενων κινήσεων και εφόσον ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες, η μελέτη για τη δημιουργία ορεινών μονοπατιών θα αποτελέσει μια καταπληκτική ευκαιρία απόδρασης στο Λεκανοπέδιο, μια ανάσα για τους πολίτες και τους επισκέπτες της Δυτικής Αττικής».