Από την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου και μέχρι την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019  διεξήχθη το 12ο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ στο εκθεσιακό κέντρο METROPOLITAN EXPO στα Σπάτα.

Το συνέδριο είχε ως στόχο την εκλογή νέου προέδρου της ΟΝΝΕΔ, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ και εκπροσώπους της ΟΝΝΕΔ στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας. Πρόεδρος  εκλέχτηκε ο Παύλος Μαρινάκης ο οποίος το 2016 μετά την επανίδρυση της ΟΝΝΕΔ από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και σημερινό Πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη είχε διατελέσει αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ.

Στην οργάνωση έκαναν εγγραφή 70.505 νέοι 18 ως 32 ετών, με συμμετοχή γυναικών πάνω από 40%, ενώ το 35% των μελών ανήκει στην ηλικιακή κατηγορία νέων 18 έως 22 ετών. Τα 70.505 μέλη εξέλεξαν ως αντιπροσώπους 2.111 συνέδρους.
Συγκριτικά με το προηγούμενο Συνέδριο που έγινε το 2016 η ΟΝΝΕΔ διπλασίασε τα μέλη της αλλά και τους συνέδρους, επιβεβαιώνοντας ότι είναι η μεγαλύτερη πολιτική νεολαία της χώρας. Ακόμα και για την ιστορία της ΟΝΝΕΔ οι ανωτέρω αριθμοί αποτελούν ρεκόρ εδώ και πολλές δεκαετίες.

Το 12ο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ εκπροσωπήθηκε και από πέντε μεγαρίτες συνέδρους εκ των οποίων οι δύο, Ζωγράφος Δημήτρης και Κακαρίκος Δημήτρης είναι μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΟΝΝΕΔ Μεγάρων.
Επίσης τα Μέγαρα εκπροσώπησαν οι Ιερόθεος Βαρελάς, Ιωάννα Κόμπουλη και Νίκος Μακρής.