Έντονη παρουσία είχε το προεδρείο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Κινέτας στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαρέων της 28/11 όπου προσδιορίστηκαν τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για το 2017.

dalakas_omospondia_dhmotika_telh_550
Ο πρόεδρος κ. Βαγγέλης Δαλάκας, συνοδευόμενος από τα μέλη του ΔΣ κ.κ. Χριστίνα Τσιτσιμπάκου και Χρήστο Μαρκίνη άκουσε τις θέσεις  και επανέλαβε τις απόψεις της ομοσπονδίας.
Παρά το γεγονός ότι τα τέλη παρέμειναν για δεύτερη συνεχή χρονιά αμετάβλητα ο κ. Δαλάκας ανέπτυξε την διαχρονική άποψη των κατοίκων της Κινέτας ότι η επιβολή αυξημένων τελών, έναντι των άλλων περιοχών, είναι άδικη και παραβαίνει τους κανόνες της ισονομίας και της ίσης μεταχείρισης.
Τα ισχύοντα τέλη για τις κατοικίες των Μεγάρων είναι €1,15/ τετρ. Μέτρο ενώ για την Κινέτα αντίστοιχα είναι €1,93

Το σκεπτικό του Δήμου για την επιβολή αυξημένων τελών είναι η μεγαλύτερη απόσταση της Κινέτας από τον χώρο μεταφοράς των απορριμμάτων και το κατά συνέπεια αυξημένο κόστος μεταφοράς.
Η Ομοσπονδία αντιτείνει το γεγονός ότι η αυξημένη ανάγκη για καθαριότητα ισχύει μόνο για τρεις μήνες το χρόνο ενώ κατά την υπόλοιποι περίοδο η ανάγκη περιορίζεται στο ελάχιστο. Ως εκ τούτου δεν συντρέχει λόγος αυξημένου ύψους τελών

Ο κ. Δαλάκας υπενθύμισε στους Δημοτικούς Συμβούλους ότι με την εφαρμογή της μεταρρύθμισης «Καλλικράτης» και την συγχώνευση των Δήμων Μεγαρέων και Νέας Περάμου μειώθηκαν τα ακριβότερα τέλη της Νέας Περάμου ώστε να εξισωθούν με αυτά των Μεγάρων.
Με αυτή τη λογική ζήτησε λοιπόν ο πρόεδρος την μείωση των τελών της Κινέτας.

Απαντώντας ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ιερόθεος Πολυχρόνης, εξέφρασε την κατανόηση της Διοίκησης του αιτήματος των κατοίκων της Κινέτας αλλά θεώρησε ότι οι οικονομικές συνθήκες δεν επιτρέπουν την μείωση.
Υποσχέθηκε να τηρεί το αίτημα σε διαρκή εκκρεμότητα