Για το έργο του αγωγού μεταφοράς πόσιμου νερού στην Κινέτα και την κατασκευή της δεξαμενής αποθήκευσης γίνεται λόγος στην ανακοίνωση την οποία εξέδωσε η Οργάνωση Μελών Μεγάρων του ΣΥΡΙΖΑ.
Η Οργάνωση υπενθυμίζει στην παρούσα Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, η οποία ανακοίνωσε την υπογραφή της σύμβασης, ότι από τη διάθεση των πόρων έως την εκπόνηση των μελετών, το έργο προχώρησαν η Ρένα Δούρου και ο Αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Βασιλείου.
Αυτά για να απολαμβάνουν οι κάτοικοι της Κινέτας τη διαθεσιμότητα ποιοτικού νερού όλο το 24ωρο.

«Όλοι όσοι κατοικούμε στην ευρύτερη περιοχή της Μεγαρίδας γνωρίζουμε πολύ καλά την ανάγκη υδροδότησης με πόσιμο νερό στην περιοχή της Κινέττας. Οι ανάγκες για επαρκή υδροδότηση με ποιοτικό νερό μέσα από ένα σύγχρονο και ασφαλές δίκτυο είναι μεγάλες, καθ όλη τη διάρκεια του έτους αυξανόμενες τους καλοκαιρινούς μήνες, εξαιτίας της αυξημένης τουριστικής κίνησης.

Για δεκαετίες αυτή η ανάγκη χρησιμοποιήθηκε εντέχνως και επανειλημμένα από πολιτικούς, υποψήφιους της τοπικής αυτοδιοίκησης  Α και Β βαθμού για ψηφοθηρικούς λόγους και εκλογής τους σε θέσεις όπως, δήμαρχοι , νομάρχες κλπ.

Πριν λίγες μέρες υπογράφτηκε η σύμβαση μεταξύ  ΕΥΔΑΠ ΑΕ και αναδόχου εταιρείας για τη υλοποίηση του έργου κατασκευής αγωγού μεταφοράς πόσιμου νερού για την υδροδότηση της Κινέττας.

Προς ενημέρωση της κοινής γνώμης οφείλουμε να αποκαταστήσουμε την αλήθεια, δηλώνοντας ότι το παραπάνω έργο αποτελεί καρπό της προσπάθειας της Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής από τη “ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ’’ και τις ενέργειες του τότε αντιπεριφερειάρχη κ. Ιωάννη Βασιλείου.
Συγκριμένα τον Ιούνιο του 2017, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, υπέγραψε 9 αποφάσεις ένταξης πράξεων για την εφαρμογή συστημάτων επεξεργασίας νερού και νέα δίκτυα ύδρευσης σε νησιώτικες και παράκτιες περιοχές της Αττικής στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Αττική   2014-2010”.

Ειδικότερα στη Κινέττα: Έργο συνολικής δαπάνης 7.451.129 ευρώ που αφορά στη κατασκευή αγωγού μεταφοράς νερού της ΕΥΔΑΠ, επιλύοντας ένα πρόβλημα δεκαετιών. Αυτό απέδειξε έμπρακτα ότι η περιφέρεια Αττικής είχε σε πρώτη προτεραιότητα τη διασφάλιση του πολυτιμότερου αγαθού, όπως το νερό, σε περιοχές που το στερούνταν.

Καλό θα είναι η σημερινή διοίκηση της περιφέρειας Αττικής υπό τον κ. Πατούλη να μην προσπαθεί να εκμεταλλευτεί κομματικά το εν λόγω έργο, προσπαθώντας να καλύψει την ανυπαρξία της τόσους μήνες, χωρίς ουσιαστικά να προχωράει στη δημοπράτηση κάποιων έργων αλλά αντιθέτως καταργεί συμβάσεις εν εξελίξει έργων της προηγούμενης διοίκησης».