Ολόκληρη την ευθύνη για την επιλογή του ανενεργού λατομείου Σταμέλου ως τόπου εγκατάστασης Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων, έναν από τους τρεις της Αττικής, επιρρίπτει ο συνδυασμός Μαρινάκη στην Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου. Παράλληλα χαρακτηρίζει τον Δήμαρχο Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη ως δούρειο ίππο επειδή γνώριζε για την επιλογή αλλά δεν ενημέρωσε την κοινωνία των Μεγάρων αποκρύπτοντας το γεγονός.

Επί πλέον προσάπτει κατηγορία κατά του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Γιάννη Βασιλείου ότι γνώριζε από την αρχή το συγκεκριμένο σχέδιο.

Ο κ. Σταμούλης δεν συγκάλεσε ούτε την Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, ούτε την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και κυρίως δεν έφερε αυτό το μείζον θέμα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος στο Δημοτικό Συμβούλιο, προς λήψη απόφασης. Ο Δήμαρχος απέκρυψε από όλους το θέμα, ακόμα κι από τους στενούς  συνεργάτες του και η υπόθεση προχώρησε χωρίς να υπάρχει καμία αντίρρηση από το Δήμο.

Ο συνδυασμός Μαρινάκη χαρακτηρίζει ως ολέθρια την προοπτική εγκατάστασης του ΧΥΤΥ σε συνδυασμό με σειρά άλλων έργων τα οποία προγραμματίζονται να γίνουν στα Μέγαρα όπως τα ορυχεία του βωξίτη, το νέο ιχθυοτροφείο ο αγωγός ηλεκτρικού ρεύματος.
Ζητά την παραίτηση του κ. Σταμούλη από το αξίωμα του Δημάρχου ενώ καλεί τους Δημοτικούς Συμβούλους του και τους στενούς συνεργάτες του να πράξουν ανάλογα με βάση τη συνείδησή τους.

«Ως συνδυασμός ζητάμε αυτή τη στιγμή την παραίτηση του κ. Σταμούλη από το αξίωμα του Δημάρχου.

Δεν μπορεί αυτός που πρόδωσε τις ελπίδες και τα όνειρα του λαού των Μεγάρων και της Νέας Περάμου να παραμένει στη θέση αυτή».

Καλούμε επίσης και τους Δημοτικούς Σύμβουλους της συμπολίτευσης και κυρίως τους στενούς συνεργάτες του κ. Σταμούλη, να αναλογιστούν τη συμμετοχή στην ευθύνη που φέρουν οι ίδιοι για τις πράξεις του επικεφαλής τους από τη στιγμή που έγιναν γνώστες αυτής της σοβαρής υπόθεσης και να πράξουν ανάλογα, με βάση τη συνείδηση τους».

Τέλος καλούνται οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων σε μια από κοινού προσπάθεια με τη δημιουργία διαπαραταξιακής επιτροπής αγώνα με σκοπό την πλήρη ενημέρωση από τους αρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς και την αποτροπή της θεσμοθέτησης  κατασκευής ΧΥΤΥ στα Μέγαρα.

ΕΔΩ ολόκληρη η επιστολή του συνδυασμού Μέγαρα – Νέα Πέραμος Νέο Ξεκίνημα