Η Νεανική Εστία Μεγαρίδος μας ενημερώνει.

Τρεις φορές κυριολεκτικά άδειασε και γέμισε το «Αλ. Σάλτας», από τις 9:30 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι, ώρα που πραγματοποιήθηκαν και οι απονομές και οι τιμητικές βραβεύσεις του 2ου Εσωτερικού Πρωταθλήματος της Σχολής Μπάσκετ της Ν.Ε.Μ., με την επωνυμία «Γιώργος Παπαγιάννης».

Μέσα στο κατακαλόκαιρο, αλλά σε ένα δροσερό, λόγω του κλιματισμού, γήπεδο αθλητές, γονείς, φίλαθλοι, προπονητές και Διοίκηση απέδειξαν περίτρανα τον λόγο που η Ν.Ε.Μ. θεωρείται και αποτελεί οικογένεια και γιατί το μοντέλο αυτό λειτουργίας της ομάδας δίκαια χαρακτηρίζεται από όλους, όσοι αγαπάνε το μπάσκετ πανελληνίως, ως η «λύση» στην κρίση, που διέρχεται το άθλημα στην χώρα μας.

Είναι πραγματικά σπάνιο μια Κυριακή στο τέλος του Ιούλη, με καύσωνα, χίλια περίπου άτομα να επιλέγουν αντί για κάποια παραλία να παρακολουθήσουν μπάσκετ και να χειροκροτούν ασταμάτητα, επί 4 και πλέον ώρες, τα παιδιά μας. Το μήνυμα που μετέφεραν όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι σημαίνον και εκκωφαντικό & αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα για τα παιδιά του Σχολείου μας αλλά και την καλύτερη επιβράβευση για την δουλειά που γίνεται σ’ αυτό, την οποία δεσμευόμαστε να εντατικοποιήσουμε και να εξελίξουμε.

Με την παρουσία λοιπόν του πρώην ΝΒΑear & διεθνή με την Ανδρών Γιώργου Παπαγιάννη, που το πρωτάθλημα φέρει τ’ όνομά του, του θρύλου του 87΄ Πρωταθλητή Ευρώπης και γνωστού και επιτυχημένου coach Νίκου Λινάρδου, των επίσης γνωστών και φίλων, καταξιωμένων coaches Διονύση Γκιουλέα & Γιώργου Παπανικολάου, αλλά & την παρουσία του πρώτου πολίτη του Δήμου μας, σταθερού υποστηρικτή και φιλάθλου της ομάδας μας, Δημάρχου Γρηγορίου Σταμούλη και της προέδρου του Ηροδώρου και εξέχοντος «κομματιού» της μπασκετικής ιστορίας μας, διεθνούς με την Γυναικών, της «δικής» μας Γιάννας Ρήγα, έλαβαν χώρα οι 3 Τελικοί, τα τελικά Διαγωνιστικά Παιχνίδια του 2ου Εσωτερικού Πρωταθλήματός μας, οι απονομές στους νικητές και οι τιμητικές βραβεύσεις. 

Ο coach Λινάρδος στην δική του τιμητική βράβευση για την προσφορά του στο μπάσκετ, από τον πρόεδρο μας Σπύρο Κορώση, τόνισε ότι: «αυτό που βλέπω σήμερα δεν γίνεται ούτε στις «μεγάλες» ομάδες και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια τόσο σε αυτούς που το υλοποίησαν όσο και σ’ εσάς που το στηρίζετε. Έδωσε δε, στον coach Μάνταλο μια υπογεγραμμένη συλλεκτική φωτό της θρυλικής Ομάδας του 87΄ για να κοσμεί τα Γραφεία του Συλλόγου μας. Ο πρόεδρός μας ευχαρίστησε τον coach για την τιμητική παρουσία του και την αγάπη του στην ομάδα μας και  επεσήμανε το πόσο σημαντική είναι για τα μικρά παιδιά η παρουσία του Παπαγιάννη στην πόλη μας, γεγονός που φαίνεται από τον τρόπο που τον κοιτάνε και τον πλησιάζουν. Ο Γιώργος φυσικά, δεν σταμάτησε ούτε δευτερόλεπτο να φωτογραφίζεται με όλους, να υπογράφει παντού αυτόγραφα, να μοιράζει φανέλες του Παναθηναϊκού, που είχε φέρει μαζί του και να απολαμβάνει κάθε στιγμή με τους μικρούς και μεγάλους συντοπίτες του.

Ιδιαίτερη στιγμή της Τελετής η βράβευση του «τεράστιου» Αλέκου Πέτρουλα για την αποχώρησή του από την αγωνιστική δράση και την μεταπήδησή του στον πάγκο της Ομάδας μας, από τους coaches Μάνταλο και Μπαστούνη. Ο επικεφαλής προπονητής μας μίλησε με συγκίνηση αρχικώς για το πως πλησίασε τον Αλέκο πριν 2 χρόνια, για την μεγάλη καριέρα ως αθλητής με τελικό & f4 Uleb Cup και για την χαρά και την τιμή τόσο της προηγούμενης όσο και της μελλοντικής συνεργασίας τους. 

Καθ’ όλη την διάρκεια της εκδηλώσεως έκδηλη ήταν η χαρά και η ικανοποίηση του νέου Δ.Σ., που σχεδόν σύσσωμο και με επικεφαλής τον πρόεδρό μας Σπύρο Κορώση εισέπραξαν από τον κόσμο θερμές ευχαριστίες για την επιτυχία και την αρτιότητα της εκδηλώσεως, καθώς όλοι είδαν μια εξαιρετική διοργάνωση, που γεμίζει υποσχέσεις για το μέλλον, συνειδητοποιώντας ότι η ενασχόληση με την Ν.Ε.Μ. είναι πλέον αποδεδειγμένα ο καλύτερος τρόπος να προσφέρεις ανιδιοτελώς στα «κοινά» της πόλης μας.

Συγχαρητήρια στον Τεχνικό Διευθυντή μας coach Μπαστούνη για την σύλληψη, την υλοποίηση και την διεκπεραίωση του εγχειρήματος, καθώς και σε όλους τους coaches του staff (Υφαντή, Κορώση, Μπούρη, Διολέτη, Πέτρουλα, Κοντόπουλο και Μπίμπα) για την εξαιρετικής ποιότητας δουλειά τους. Keep going coaches!

Γιατί όπως & να το δεις …εμείς αυτό το μπάσκετ πρεσβεύουμε…”

Εδώ οι νικήτριες ομάδες, οι νικητές των διαγωνιστικών, οι MVP και οι βραβευθέντες.