Από την 20η έως την 23η Δεκεμβρίου 2021 – και για 19η συνεχή χρονιά –  η Εθελοντική Ομάδα Μεγάρων Κοούρος πραγματοποιήσαμε δράση συλλογής και διανομής βασικών αγαθών σε όσους τα έχουν πραγματική ανάγκη, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα ασφάλειας για τον Covid 19. Με τη συγκινητική υποστήριξη απλών ανθρώπων και με την αρχή της διατήρησης της ανωνυμίας η ομάδα διένειμε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε οικογένειες και μοναχικά άτομα που είχαν ανάγκη να λάβουν ένα συμβολικό και ταυτόχρονα ουσιαστικό δώρο για τις γιορτές.

Την προσπάθεια του Κούρου στήριξαν πέντε καταστήματα στα Μέγαρα και ένα στη Νέα Πέραμο, οι ιδιοκτήτες των οποίων δέχθηκαν να τοποθετηθούν καλάθια εναπόθεσης προϊόντων δίπλα στο ταμείο τους.

Ο Κούρος ευχαριστεί τους :

– Ba-KALI-kAki (Βαλτάς Νικόλαος)
– Δερακοπιάν Σωτήρης
– Μπεθάνης Κων. Βασίλειος
– Πανταζής Π. Αθανάσιος
– Στρατούρης Θωμάς
– Τα Πάντα Όλα (Παπανικολάου Περίανδρος)

Μία πολύ σημαντική ποσότητα αγαθών προσέφερε το πρατήριο υγρών καυσίμων ΕΚΟ «ΦΥΛΑΚΤΟΣ-ΚΑΛΑΪΤΖΗΣ». Η διεύθυνση του πρατηρίου αποταμιεύει κάθε Πέμπτη δύο ευρώ από το μέσα-έξω πλύσιμο των οχημάτων. Με τα χρήματα τα οποία συγκεντρώθηκαν, αγοράστηκαν και παραδόθηκαν στα γραφεία μας είδη πρώτης ανάγκης προς ενίσχυση της φιλανθρωπικής δράσης.
Ο Κούρος ευχαριστεί τη διεύθυνση του πρατηρίου ελπίζοντας πως η πράξη τους θα βρει μιμητές.

Η ανακοίνωση του Κούρου καταλήγει:

«Επίσης ευχαριστούμε τους επαγγελματίες της περιοχής που υποστηρίζουν πάντα το έργο μας και μας ανοίγουν με χαμόγελο τις πόρτες τους, τον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο για την προβολή της δράσης, και όλους όσοι προσέφεραν και στήριξαν με τον δικό τους τρόπο ώστε τα αγαθά που έφτασαν στα νοικοκυριά να είναι πλήρη και πλούσια, Τέλος ευχαριστούμε τα μέλη του συλλόγου για την συμμετοχή και την οργάνωση.

Η Εθελοντική Ομάδα Κούρος θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της περιοχής μας. Όσο υπάρχει ανθρωπιά υπάρχει και ελπίδα ότι αυτός ο κόσμος θα αλλάξει προς το καλύτερο».