Τα Μέγαρα συγκαταλέγονται μεταξύ των Δήμων της Δυτικής Αττικής οι οποίοι θα λάβουν νέα έκτακτη επιχορήγηση ύψους 892.613,50 ευρώ γιο το ενεργειακό κόστος και τη θέρμανση στα σχολεία στη Δυτική Αττική.

Το ποσό της επιχορήγησης για την πόλη μας ανέρχεται στο ποσό των 186.176,67  ευρώ.

Ο δήμος Μεγάρων είναι ένας πολυπληθής δήμος με πολλά σχολεία. Επομένως, το συγκεκριμένο πόσο είναι κάτι παραπάνω από ωφέλιμο.

Η σχολική χρονιά έχει ήδη ξεκινήσει και τα έξοδα του δήμου με το που έρθει η πρώτη αξιόλογη πτώση της θερμοκρασίας θα αρχίσουν να αυξάνονται. Τα καλοριφέρ και τα ερκοντίσιον θα πάρουν μπροστά, αφού το κρύο είναι κάτι που δεν αντέχεται, πόσο μάλλον όταν ο χειμώνας πιάσει για τα καλά.

Η ενεργειακή κρίση και η ακρίβεια, που συνεχίζουν να τρέχουν με σπασμένα φρένα, έχουν προκαλέσει έντονες ανησυχίες για πολλές περιοχές της χώρας και ιδιαίτερα σε πάλεις, όπως τα Μέγαρα που ανήκουν σε περιφερειακό και όχι αστικό δίκτυο.

Φέτος, ένα επιπλέον πρόβλημα θα είναι η μεγάλη προσπάθεια όλων η οποία απορρέει από την ανάγκη να  περιορίσουμε την κατανάλωση σε ενέργεια και καύσιμα.

Οι περιφέρειες κάθε χειμώνα αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα και υποφέρουν μετά από  κάθε  κακοκαιρία που έρχεται.

Για φέτος όλα είναι κάπως πιο απρόβλεπτα.

Ιδιαίτερα μετά το ξέσπασμα της ενεργειακής κρίσης, οι διαθέσιμοι  πόροι μειώνονται, ενώ όσοι νέοι έρχονται απορροφώνται ελεώ των ελλείψεων που ήδη υπάρχουν.

Οι φόβοι για  μπλακ άουτ και ζέστη με το σταγονόμετρο δεν μπορούν παρά να τρομοκρατούν ακόμα περισσότερους τους κατοίκους και πόσο μάλλον τους γονείς μικρών παιδιών που πάνε στο σχολείο και έρχονται σε επαφή με ιώσεις του φθινοπώρου και του χειμώνα.

Όπως και νάχει ας πάρουμε μια βαθιά ανάσα με αυτά χιλιάρικα για θέρμανση γιατί ο χειμώνας δεν έχει δείξει ακόμα τα δόντια του.