Έκκληση προς κάθε υπεύθυνο κάνουν τα μέλη του Συλλόγου Καβελλάρης Μεγάρων προκειμένου να ενισχυθούν οι συνθήκες πυρασφαλείας την περιοχή τους.
Στην επιστολή τους εκφράζουν φόβο ότι η περιοχή τους χρειάζεται προστασία από τις δασικές πυρκαγιές.
Μεταξύ άλλων αναφέρουν: “Το δάσος του Καβελλάρη έχει μεγάλα τμήματα που άντεξαν μετά την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε το 1988 την δική μας περιοχή τότε που είχαμε ένα ανθρώπινο θύμα. Αυτά τα 33 χρόνια τα παλιά μαζί με τα νέα πεύκα έχουν γίνει ένα καταπράσινο δάσος που θα πρέπει όλοι μαζί να το διαφυλάξουμε σαν το μόνο τμήμα που απόμεινε από την οροσειρά των Γερανείων”.

Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου προτείνει:

  • Να διανοιχθούν δρόμοι διαφυγής. Υπάρχει μόνο η κυρία οδός για πρόσβαση και προς τούτο θα πρέπει να δημιουργήθούν δύο δρόμοι διαφυγής.
  • Σημεία της κυρίας δημοτικής οδού είναι απροσπέλαστα από μεγάλα πυροσβεστικά επειδή είναι στενά.
  • Να υπάρχει μόνιμος σταθμός πυροσβεστικού οχήματος στην περιοχή
  • Κατασκευή δικτύου ύδρευσης για ανεφοδιασμό πυροσβεστικών οχημάτων
  • Να διανοιχτούν αντιπυρικές ζώνες στο δάσος
  • Ο Καβελλάρης να είναι σε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας σύμφωνα με το νόμο 4662/2020 όπως ισχύει σε άλλες περιοχές της Αττικής.

Και καταλήγουν: “Κάνουμε έκκληση σε όλους τους αποδέκτες να μπορέσουν να ξεπεράσουν κάθε τυπική διαδικασία που συνήθως υπάρχει και να δοθεί προτεραιότητα στα θέματα που αναφέρουμε, για να μπορεί να υπάρχει μέλλον στην περιοχή μας και οξυγόνο στα Μέγαρα και όχι μόνο”.