Στην τελευταία συνεδρίαση του  Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταψήφισε την οικονομοτεχνική μελέτη βιωσιμότητας και τη σύσταση Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τη συμμετοχή Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής.

Η Λ.Σ υποστήριξε την άποψη ότι οι Αναπτυξιακοί Οργανισμοί ενσωματώνουν Δήμους και Περιφέρειες στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που έχουν τοπικές, πολιτικές και οικονομικές επιδιώξεις.
Σύμφωνα με την εν λόγω παράταξη αυτό το οποίο περιγράφεται στην Οικονομοτεχνική μελέτη ως «όραμα για την Περιφέρεια», είναι τα όνειρα των επιχειρηματιών που γίνονται πράξη και μετατρέπονται σε εφιάλτη των λαϊκών στρωμάτων στην Αττική. Εμβληματική είναι η αναφορά για προώθηση των συμπράξεων των επιχειρηματιών που κερδοσκοπούν εις βάρος της υγείας του λαού, με το κράτος, για την αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Η περιφερειακή παράταξη του ΚΚΕ θεωρεί ότι ο λαός δεν πρόκειται να στηρίξει αυτήν την απόφαση και ότι θα καταλάβει  ότι αυτό το οποίο πλασάρεται ως νέο και φρέσκο, είναι παλιό και σάπιο. Μάλιστα δεσμευτηκε να προχωρήσει σε ευρεία ενημέρωση με όλες τις διαθέσιμες δινάμεις ώστε να εμπεδωθεί η αμφισβήτηση του νέου θεσμού από κοινωνία.