Λογοτεχνικό αφιέρωμα στο έπος του 1940, παρουσίασε η Λέσχη Ανάγνωσης Κινέτας στο πολιτιστικό κέντρο Κινέτας το Σάββατο 21 Οκτωβρίου.

Προσκεκλημένος ήταν ο γνωστός δημοσιογράφος Ζάχος Χατζηφωτίου, βετεράνος μαχητής στη Μέση Ανατολή.
Ο προσκεκλημένος της Λέσχης μοιράστηκε μνήμες από τις μάχες στις οποίες συμμετείχε στα εδάφη της Μέσης Ανατολής στις τοποθεσίες Ρίμινι, Ελ Αλαμέιν και Τομπρούκ όπου αυτός και οι συστρατιώτες του αντιμετώπισαν τις δυνάμεις του Άφρικα Κορπς του στρατάρχη Ρόμμελ. Συμμετοχές για τις οποίες ο κ. Χατζηφωτίου έχει τιμηθεί με σειρά μεταλλείων ανδρείας.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν μια κατάθεση ψυχής του τελευταίου επιζόντα του Ρίμινι για μια από τις πιο συγκλονιστικές εμπειρίες που μπορεί να ζήσει ένας άνθρωπος στη ζωή του: την εμπειρία του πολέμου.

Ακολούθησε η κεντρική παρουσίαση της Λέσχης Ανάγνωσης με λογοτεχνικά αποσπάσματα από το έπος του 1940 τα οποία διάβασαν τα μέλη της, καθώς και πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό με τα αυθεντικά πολεμικά ανακοινωθέντα, διαγγέλματα, την έντονα φορτισμένη απαγγελία του Σικελιανού στο «Ηχήστε οι σάλπιγγες», την υποβλητική φωνή του Μάνου Κατράκη στη Πορεία προς το Μέτωπο καθώς και τραγούδια της εποχής, στοιχεία που συνέθεσαν την πολεμική ατμόσφαιρα των ένδοξων εκείνων χρόνων .

Για την ποιοτική και άρτια οργανωμένη παρουσίαση πήραν μέρος (σειρά αλφαβητική) Μαίρη Δαλάκα, Κατερίνα Ζήση, Νικολέτα Καλκαντζάκου, Πόλυ Καλλιά, Πόπη Λιβανού, Βάσω Παναγοπούλου, Παρασκευή Ποιμενίδου, Νίκος Σανιδόπουλος, Χριστίνα Τσιτσιμπάκου, Μαρία Τσιφτσή και Μάρω Χατζηπολιχρόνη.