Εύκολο απόγευμα πέρασε ο Βύζας στο Γήπεδο Γκορυτσάς Ασπροπύργου όπου στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α΄ κατηγορίας ΕΠΣΔΑ επιβλήθηκε του τοπικού Πυρρίχιου με σκορ 2-7.
Η σημερινή νίκη είναι η δεύτερη της σεζόν, και η δεύτερη εκτός έδρας εφόσον ο Βύζας δεν έχει ακόμα αγωνιστεί στα Μέγαρα για φέτος.

Το ευρύ σκορ αφενός μαρτυρά την διαφορά δυναμικού των δύο ομάδων, αφετέρου δείχνει την δυναμική της επιθετικής γραμμής των κιτρινόμαυρων, ένα θέμα που είχε απασχολήσει τη διοίκηση επί σειρά αγωνιστικών περιόδων.

Ωστόσο και στις δύο πρώτες αγωνιστικές ο Βύζας δέχτηκε πρώτος γκολ και μετά συγκεντρώθηκαν οι παίχτες του ώστε να αποδώσουν αυτό που μπορούν.

Ο Βύζας δέχτηκε το πρώτο γκολ από πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Χαραλαμπόπουος. Με την εσχάτη των ποινών τιμωρήθηκε ο κεντρικός αμυντικός του Βύζαντα Σπύρος Έβερετ ο οποίος ανέτρεψε τον Τσουλφά στην περιοχή. Οι γηπεδούχοι ζήτησαν αποβολή υποστηρίζοντας ότι ο Έβερετ ήταν τελευταίος παίκτης αλλά ο διαιτητής Χρόνης δεν συμφώνησε αφού κοντά στη φάση και πιο κοντά στο τέρμα ήταν ο Εμετό.

Μετά το 1-0 οι ποδοσφαιριστές του Βύζαντα συγκεντρώθηκαν, και πίεσαν στο μισό γήπεδο.

33΄ 1-1 με τον Κλωνάρη. Ο Δρίτσας δέχτηκε την πάσα από τον Κουρκούτη, κατέβασε μέχρι τη γραμμή του κόρνερ, έκανε παράλληλη σέντρα και χωρίς δυσκολία ο Κλωνάρης την έστειλε στην αντίπαλη εστία.
45+ 1-2 με εκτέλεση έμμεσου φάουλ έξω από την περιοχή. Κλωνάρης – Σερέπας και ο τελευταίος στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα του αντίπαλου τέρματος.
53΄ 1-3, σέντρα ο Βούκα από δεξιά, στο βάθος μόνος ο Σερέπας μόνος με ευθύβολο συρτό σουτ στέλνει τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Ζερζελίδης.
55΄ 1-4 με πρωταγωνιστή της φάσης τον Δρίτσα ο οποίος σουτάρει από κοντά στο τέρμα. Η μπάλα βρίσκει οριζόντιο δοκάρι και στην κάθοδο βρίσκει ανέτοιμο τον Ζερζείδη ο οποίος αιφνιδιάζεται, προσπαθεί να πιάσει τη μπάλα αλλά αυτή καταλήγει στα δίχτυα. Χρεώθηκε αυτογκόλ.
64΄ 1-5 και πάλι ο Σερέπας
75΄ ο Πυρρίχιος μειώνει σε 2-5 με τον Σερταρίδη ο οποίος είχε αντικαταστήσει τον Τσουλφά στο 46΄ .
85΄ 2-6 ο Μουσκάι, αλλαγή του τραυματισθέντα Χάρμπαλη
89΄ 2-7 ο Μάλλης με κοντινό πλασέ

Διαιτητής: Γ. Χρόνης
Βοηθοί: Χ. Παύλος, Γ. Θωμόπουλος
Παρατηρητής: Πάρης Τσιμίκος
Γιατρός Χρήστος Πέγκος

Πυρρίχιος Ασπροπύργου (Θάνος Κιούπκιολης): Ζερζελίδης (57′ Ορφανίδης), Ερμπαλίδης, Μερκάι (37′ Πιπερίδης Γ.), Πιπερίδης Σ, Μαυροδόντης, Παντελής, Μαυράκης, Ντάσης, Τσουλφλάς (46′ Σερταρίδης), Αποστολόπουλος, Χαραλαμπόπουλος (54′ Λαζαρίδης).
Αναπλ.: Γκοτσόπουλος, Στεφανίδης, Ευαγγέλου.

Βύζας (Μάκης Πανταζής): Κατσικούρης, Μάλλης, Χάρμπαλης (72′ Μουσκάι), Έβερετ, Εμετό, Φλέγγας, Βούκα (85′ Μήτσος Α), Κουρκούτης, Δρίτσας, Κλωνάρης (56′ Μαυρονάσος), Σερέπας (65’Κουφής)
Αναπλ.: Μήτσος Δ, Ανδρέου, Πουλάκος.