Άμεση ήταν η κινητοποίηση του Αντιπροέδρου της Βουλής, Βουλευτή Θανάση Μπούρα και η παρουσία του στις σεισμόπληκτες περιοχές Μαγούλα, Ελευσίνα, Ζεφύρι, Άνω Λιόσια και Φυλή προκειμένου να διαπιστώσει τις επιπτώσεις από το σεισμό και να ενημερώσει ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι σε πλήρη ετοιμότητα, όπως δηλώνει η σχετική ανακοίνωση.

Ο Αντιπρόεδρος μετείχε σε σύσκεψη στο Δημαρχείο του Δήμου Φυλής με τον Δήμαρχο Χρήστο Παππού, δημοτικούς και υπηρεσιακούς Παράγοντες του Υπουργείου Υποδομών. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στους Παιδικούς Σταθμούς και στα Σχολεία. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο κ. Μπούρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως προκειμένου να την ενημερώσει για τις ζημιές στα σχολεία. Η Υπουργός διαβεβαίωσε τον κ. Μπούρα ότι από βδομάδα θα αποσταλούν για έλεγχο στα σχολεία κλιμάκια εξειδικευμένων μηχανικών της ΚΤΥΠ ΑΕ (πρώην ΟΣΚ).  Επίσης, επικοινώνησε με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο και με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλή και τους ενημέρωσε για τα προβλήματα τα οποία προέκυψαν από το σεισμό.

Ο κ. Μπούρας συμμετείχε επίσης στην έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Ελευσίνας για την εκτίμηση της κατάστασης μετά το σεισμό στην οποία πήραν μέρος ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Λιβάνιος, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιάς, ο νυν Δήμαρχος κ. Τσουκαλάς, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος κ. Οικονόμου, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Βασιλείου και εκπρόσωποι της Πυροσβεστικής.
Ο κ. Μπούρας τόνισε πως πρέπει να οριοθετηθούν οι πληγείσες περιοχές και αφού εκτίμησε και ο ίδιος τις ζημιές τόνισε πως η πολιτεία θα δώσει έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους Δήμους οι οποίοι έχουν πληγεί από το σεισμό.

Οι κυριότερες ζημιές συνέβησαν στο Δήμο Φυλής όπως διαπίστωσε ο ίδιος ο κ. Μπούρας με επιτόπιες επισκέψεις επί ώρες.

Ο κ. Μπούρας βρίσκεται διαρκώς στην περιοχή, είναι σε διαρκή επικοινωνία με τις Δημοτικές Αρχές, συνιστά ψυχραιμία στους συμπολίτες του και διαβεβαιώνει ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι σε πλήρη ετοιμότητα.