Αισιοδοξία εκφράζει ο Βουλευτής Ευάγγελος Λιάκος σχετικά με τη διάσωση των Ναυπηγείων Ελευσίνας και των θέσεων εργασίας.

Η είδηση προέκυψε από πάντηση την οποία έδωσε στον Βουλευτή ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης στην ερώτηση την οποία είχε υποβάλλει.
Συγκεκριμένα πρόκειται αμέσως να υποβληθεί σχέδιο εξυγίανσης για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ώστε να συνεχίσουν οι εργαζόμενοι σε πλήρη απασχόληση.

Ο κ. Λιάκος στην ερώτησή του επεσήμανε το γεγονός ότι το πρόβλημα αφορά άμεσα τους 600 εργαζόμενους, τις οικογένειες και ευρύτερα την οικονομία και την τοπική κοινωνία της Δυτικής Αττικής.

Λεπτομερέστερα στην απάντησή του ο Υπουργός Επικαρατείας επεσήμανε ότι μπορεί να βρεθεί λύση για τα Ναυπηγεία Ελευσίνας, ακολουθώντας το παράδειγμα των Ναυπηγείων Σύρου. Σύμφωνα με τον Υπουργό η Κυβέρνηση επιθυμεί τη διάσωση της επιχείρησης  με μόνη βιώσιμη λύση την εξεύρεση επενδυτή, με αναγκαία τη συμφωνία εξυγίανσης.
Αποτελεί αρμοδιότητα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η εξεύρεση του επενδυτή με δυνατότητα ύπαρξης κεφαλαίων, για να αναλάβει όλες τις υποχρεώσεις που αποτελούν και το «αγκάθι» της συμφωνίας
.

Ιδιαίτερα τονίσθηκε από τον Υπουργό Επικρατείας η διασφάλιση των εργαζομένων. Η κυβέρνηση διασφαλίζει, κατά το δυνατόν, ότι εταιρίες σε οικονομική δυσχέρεια, εξακολουθούν να υφίστανται με νέα επενδυτικά κεφάλαια, προς όφελος των εργαζομένων, όπως συνέβη και σε άλλες περιπτώσεις ελληνικών ιδιωτικών επιχειρήσεων οι οποίες απασχολούν μεγάλο όγκο εργαζομένων.

Το αμέσως προσεχές διάστημα, την ερχόμενη εβδομάδα, η ΟΝΕΧ Shipyards (επενδυτής και στα Ναυπηγεία Σύρου) αναμένεται να παρουσιάσει στο Υπουργείο Ανάπτυξης ένα νέο σχέδιο για τα ναυπηγεία Ελευσίνας, όπως δήλωσε ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης απαντώντας στην ερώτηση του βουλευτή Δυτικής Αττικής Ευάγγελου Λιάκου.

Εκφράζοντας ικανοποίηση, ο βουλευτής Δυτικής Αττικής Ευάγγελος Λιάκος δήλωσε ότι: «Η απάντηση του Υπουργού Επικρατείας μου δίνει αισιοδοξία για την άμεση και θετική εξέλιξη στα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Εργαζόμαστε για την ανάπτυξη και το μέλλον της επιχειρηματικότητας στην χώρα μας. Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η ασφάλεια των θέσεων εργασίας, που παραμένει προτεραιότητα της Κυβέρνησης για τους ανθρώπους και την ανάπτυξη της περιοχής μας».