Παράγοντες της περιοχής Βουρκαρίου συνάντησαν στελέχη του δημοτικού συνδυασμού Μέγαρα-Νέα Πέραμος Νέο ξεκίνημα το Σάββατο 27 Ιουνίου προκειμένου να ενημερωθούν για το μέγεθος της ζημιάς που έγινε μετά τη διαρροή πετρελαίου στο θαλάσσιο κόλπο.

Μετά την επίσκεψη, από το συνδυασμό, επικεφαλής του οποίου είναι ο Γιώργος Κουμπέτσος εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση.

“H κοινωνία του Δήμου Μεγαρέων παρακολουθεί με μεγάλη αγωνία την εξέλιξη της βιολογικής καταστροφής που συνέβη στο υγροβιότοπο του Βουρκαρίου και έγινε αντιληπτή από την Τρίτη 23 Ιουνίου.

Ο Συνδυασμός μας κινητοποιήθηκε άμεσα και είμαστε σε διαρκή επικοινωνία και παρόντες μαζί με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέου Μελιού Μεγάρων “Αγία Τριάδα”, αλλά και τους κατοίκους της περιοχής.

Το πρωί της 27ης Ιουνίου (Σάββατο), πραγματοποιήσαμε, ευρεία σύσκεψη με την συμμετοχή του Αντιπεριφεριάρχη κ. Λευτέρη Κοσμόπουλου, του Επικεφαλής του συνδυασμού μας κου Κουμπέτσου Γιώργου, των Δημοτικών Συμβούλων κ.κ. Κεφαλόπουλου Θωμά, Στρατούρη Γεωργίου, Παρασκευά Παναγιώτη, του προέδρου της Δημοτικής Ενότητας Νέας Περάμου κου Σεβαστή Ιωάννη, του στελέχους του συνδυασμού μας κου Δημητρακόπουλου Ιωάννη, του Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέου Μελιού Μεγάρων “Αγία Τριάδα” κου Αντώνη Βόγκλη , μέλη του συλλόγου και κατοίκους από την Αγία Τριάδα το Ήρεμο Κύμα και την ευρύτερη περιοχή.

Τέθηκαν επί τάπητος όλα τα προβλήματα στην πραγματική τους βάση και έγινε μία εποικοδομητική συζήτηση σε απόλυτα ενωτικό πνεύμα και με μοναδικό στόχο την άμεση αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος. Ολοι μαζί ενωμένοι δεσμευόμαστε ότι θα αγωνιστούμε για να επανέλθει η περιοχή στην πρότερη κατάσταση και να απολαμβάνουμε τόσο εμείς όσο και οι πολυάριθμοι επισκέπτες τον μοναδικού κάλους υγροβιότοπο. Σε τηλεφωνική επικοινωνία του κου Κουμπέτσου με την εργολήπτρια εταιρία που έχει αναλάβει ,εκ μέρους των ΕΛΠΕ την αποκατάσταση , λάβαμε την διαβεβαίωση ότι θα ολοκληρωθεί το έργο και θα αποκατασταθούν πλήρως οι ζημιές που προέκυψαν. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει επίσης ότι επειδή πρόκειται για κλειστό και μη ανανεώσιμο θαλάσσιο χώρο – υδροβιότοπο, το πρόβλημα της διαρροής τόσο μεγάλης ποσότητας πετρελαίου καθιστά την αποκατάσταση του περιβάλλοντος πάρα πολύ δύσκολη!  Δεν εφησυχάζουμε από τις προφορικές δεσμεύσεις  και παρακολουθούμε την πρόοδο της τελικής αποκατάστασης επιμελώς

Μεγάλος απών όλες αυτές τις ημέρες, ο κος Σταμούλης και τα στελέχη της Διοίκησης, γεγονός που όχι μόνο δημιουργεί πολλά ερωτηματικά αλλά και αυξάνει την ανησυχία των κατοίκων. Αυτό μάλιστα που εξέπληξε όλους είναι το γεγονός ότι, ο «ενωτικός» και «Δήμαρχος όλων» κος Σταμούλης, επισκέφτηκε τον χώρο το πρωί του Σαββάτου  δεν ενημέρωσε κανέναν από τους άμεσα θιγόμενους συμπολίτες μας της περιοχής της Αγίας Τριάδας , έβγαλε ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ μια φωτογραφία και αποχώρησε… αντί να παραμείνει δίπλα στους πολίτες! Ο επιτόπιος έλεγχος την μία και μοναδική φορά που επισκέφθηκε την περιοχή και που κατά την προσφιλή του συνήθεια ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν κράτησε πάνω από 60 δευτερόλεπτα!!!

Κε Σταμούλη ακόμη μία φορά είστε  παρών – απών στα προβλήματα του τόπου μας. Δυστυχώς για τον Δήμο μας λειτουργείτε με την λογική της Διοίκησης μειοψηφίας, αγνοώντας την ευθύνη που έχετε ως Δήμαρχος”.