Υπέρ των διευθετήσεων τις οποίες εξήγγειλε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Τάσος Χαρίτσης για τα Επιχειρηματικά Πάρκα τάσσεται ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιά Δημήτρης Μαθιός.
Ο κ. Μαθιός έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις παραλαμβάνοντας από το εν λόγω Υπουργείο την σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία σημαίνει την έναρξη της διημόσιας διαβούλευσης.

«Η αποδοχή, από τα αρμόδια υπουργεία, της χρόνιας, επίμονης και αμετακίνητης θέσης του ΣΒΑΠ να μετεξελίσσονται σε Επιχειρηματικά Πάρκα όλες οι περιοχές στις οποίες είναι συγκεντρωμένες βιομηχανικές και βιοτεχνικές δραστηριότητες είναι στην σωστή κατεύθυνση. Ενισχύει τον εκσυγχρονισμό των επιχειρήσεων. Προστατεύει δε αποτελεσματικότερα και το περιβάλλον. Ελπίζουμε πως η πρωτοβουλία θα ολοκληρωθεί και δεν θα μείνει η σημαντική αυτή προσπάθεια σε κατάσταση εκκρεμότητας όπως πολλά θέματα που αγγίζουν απλοποιήσεις αδειοδοτήσεων και άλλων διαδικασιών»

Για την σημασία της συγκεκριμένης κυβερνητικής απόφασης ο κ. Μαθιός συμπλήρωσε με τις δηλώσεις του: «Μας βρίσκει σύμφωνους επίσης η εκτίμηση του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, όπως διατυπώνεται στην απόφαση διαβούλευσης, ότι με την συγκεκριμένη πρωτοβουλία, που εντάσσεται στην κυβερνητική στρατηγική για την οργάνωση των μεταποιητικών δραστηριοτήτων σε κατάλληλους υποδοχείς, δίνεται η δυνατότητα σε μεγάλες μεμονωμένες βιομηχανικές ή μεταποιητικές μονάδες να μετεξελιχθούν σε Επιχειρηματικά Πάρκα.

Με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται η επιχειρηματικότητα, διευκολύνεται η ανάπτυξη αλυσίδων αξίας, προστατεύονται οι μεγάλες μονάδες από αλλαγές χρήσεων γης, αλλά και το περιβάλλον με τη δημιουργία των κατάλληλων περιβαλλοντικών υποδομών».