Έχει περάσει ένας χρόνος από τον απροσδόκητο θάνατο του Μάριου Ρεντίφη, αγαπημένου φίλου και συναδέλφου. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Θέογνις κάνει ένα σύντομο αφιέρωμα, σε θέση μνημοσύνου, για το στέλεχος και πρώην πρόεδρό του.

“Έναν χρόνο πριν, ούτε που το φανταζόμαστε. Ένας χρόνος χωρίς τον Μάριο.

Ο Μάριος ήρθε ‘μαθητής’ στον Σύλλογο, στον πρώτο κύκλο σεμιναρίων φωτογραφίας. Γρήγορα ξεχώρισε για τον ενθουσιασμό και τη ματιά του. Κοινωνικός καθώς ήταν, γνωρίστηκε, ασχολήθηκε και τελικά αποφάσισε να συμμετέχει ενεργά στο Συμβούλιο του Συλλόγου.

Ήταν πάντα γεμάτος ιδέες, τις οποίες υποστήριζε και υλοποιούσε με ενθουσιασμό, παρόλα αυτά δρούσε ήσυχα και μεθοδικά, φέρνοντας πάντα εις πέρας κάθε τι που είχε αναλάβει. Το φιλότιμο και η ζέση του αναγνωρίζονταν απ’ όλους και έβρισκε υποστηρικτές, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι που έθετε, προτάσσοντας πάντα τις αξίες και το ήθος του.

Προς αναγνώριση της προσφοράς του, εξελέγη το 2017 Πρόεδρος, οπότε και καταπιάστηκε με το μεγαλύτερο έργο του. Την εξασφάλιση επιχορήγησης για την ανακαίνιση του κτιρίου και του εξοπλισμού του Συλλόγου.

Ο πρόωρος χαμός του, βύθισε σε πένθος την οικογένειά του, εμάς -τους φίλους του- και συντάραξε όλη την πόλη, καθώς ήταν ευρύτατα γνωστός και λόγω της δημοσιογραφικής του ιδιότητας.

Είμαστε όλοι πιο φτωχοί χωρίς το χιούμορ του, το πνεύμα του και τη συνεχή αλλά διακριτική του παρουσία. Είναι πολύ δύσκολο να αναφερόμαστε σε κείνον σε παρελθόντα χρόνο. Ήταν μέρος της ζωής μας, της κάθε μας μέρας κ θα είναι για πάντα μαζί μας”.