Στην πληγείσα από την πρόσφατη καταστροφική πλημμύρα Νέα Πέραμο βρέθηκε ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2017.
Είναι η δεύτερη φορά που ο κ. Λαφαζάνης επισκέπτεται τη Νέα Πέραμο και τα Μέγαρα μέσα στο τελευταίο δίμηνο, και αυτό σε ένδειξη συμπαράστασης στον δοκιμαζόμενο λαό του Δήμου Μεγαρέων.
Η πρώτη ήταν τον Σεπτέμβριο όπου εκδήλωσε τη συμπαράστασή του στο παλλαϊκό αίτημα για την μη διεξαγωγή μεταλλευτικών ερευνών στα Γεράνεια.
Η δεύτερη αφορούσε την πλημμυροπαθή Νέα Πέραμο όπου ο κ. Λαφαζάνης επισκέφθηκε το δημοτικό κατάστημα, συνομίλησε με τα συνεργεία των εθελοντών και ενημερώθηκε από τους αντιδημάρχους Λευτέρη Κοσμόπουλο και Σταύρο Φωτίου οι οποίοι συντονίζουν με επιτυχία τις δράσεις αποκατάστασης του περιβάλλοντος.
Με δηλώσεις του εξέφρασε τη συμπαράστασή του στους δοκιμαζόμενους δημότες και ζήτησε να παρακαμφθεί κάθε είδους γραφειοκρατία ώστε οι δικαιούχοι να λάβουν την οικονομική βοήθεια το συντομότερο δυνατό.

Την αδυναμία των αντιπλημμυρικών έργων να ανταποκριθούν στην βαριά βροχόπτωση απέδωσε στη γραφειοκρατία την οποία εξέθρεψαν τα ως τώρα πολιτικά κόμματα εξουσίας τα οποία όχι μόνο δεν καταπολεμούν αλλά αντιθέτως την ενθαρρύνουν.
Συγχάρηκε τον Δήμο Μεγαρέων για την πολύ γρήγορη αποκατάσταση της καθημερινότητας καθώς και τους εθελοντές για τη λειτουργία των δομών συγκέντρωσης και διάθεσης βοήθειας προς τους πλημμυροπαθείς.

Στη συνέχεια ο κ. Λαφαζάνης επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Γρηγόρη Σταμούλη με τον οποίο είχε μια εκτενή συνομιλία και στον οποίο υποσχέθηκε ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια να βοηθήσει στην ανακούφιση των πληγέντων.
Τον κ. Λαφαζάνη συνόδευαν ο κ. Βασίλης Πριμικήρης, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑΕ, επίσης τα μέλη του ΠΣ και περιφερειακοί σύμβουλοι Αττικής Κατερίνα Θανοπούλου και Γιάννης Πρωτονοτάριος.
Τον συνόδευσαν και τα τοπικά στελέχη του κόμματός του Βασίλης Πολυχρόνης, Νίκος Τσιαντός, Γκαραμπέτ Αϊδινιάν και Γιώργος Δουλγεράκης.