Το γαστρονομικό φεστιβάλ το οποίο διοργανώνεται στη Σίφνο κάθε χρόνο είναι το γεγονός της χρονιάς για όλες τις Κυκλάδες.

Φέτος τα Μέγαρα με ειδική πρόσκληση παρευρέθηκαν στη διοργάνωση αυτή, μεταφέροντας τα της ΜΕΓΑΡΩΝ ΓΗ με τον καλύτερο τρόπο.

Τα μέλη του Ομίλου Λαϊκής Παράδοσης Μεγάρων “Αλκάθους και Καρία”, στήνοντας το περίπτερο των Μεγάρων, το οποίο βομβαρδίστηκε από τους επισκέπτες, έκλεψαν τις εντυπώσεις του πολυπληθούς κοινού.

Συντονιστής των γαστρονομικών παρασκευασμάτων ήταν η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου συνοδευόμενη από την παρουσιάστρια Ζέτα Δούκα, οι οποίες έδειξαν ιδιαίτερα εντυπωσιασμένες από τα Μεγαρίτικα εδέσματα.

Μπουμπάρια, αυγά, φυστίκια, μέλι, κρασί  έγιναν ανάρπαστα αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις για τη Μεγαρίτικη γαστρονομική κουλτούρα και δεξιοτεχνία.

Οι επόμενες  μέρες είχαν να προσφέρουν  “ανεβατάρια”  Μεγάρων με πετιμέζι και μέλι, αλλά και λειψόπιτες αλμυρές και με πορτοκάλι.

Το φεστιβάλ πλαισιώθηκε από καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, στις οποίες η χορευτική ομάδα του Ομίλου παρουσίασε τραγούδια και χορούς των Μεγάρων, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα των θεατών.

Από τη διοργάνωση δεν έλειψαν και τα έθιμα , εκεί όπου η Μεγαρίτικη αποστολή παρουσίασε το έθιμο του Μάη με κανονική γαμήλια πομπή, η οποία κάλυψε 4 χιλιόμετρα δρόμο.

Ο Όμιλος Λαϊκής Παράδοσης Μεγάρων “Αλκάθους και Καρία”, πραγματικός πρεσβευτής της Μεγαρικής κοινωνίας, απέσπασε  τις καλύτερες κριτικές κι αυτό αποδεικνύεται από τη σωρεία προσκλήσεων που έλαβε από άλλους φορείς για καλλιτεχνικές διοργανώσεις.