Ένα από τα γεγονότα τα οποία πρόσφατα συντάραξαν την κοινωνία των Μεγάρων ήταν ο θάνατος από δυστύχημα του Βασίλη Δέσκου.
Το γεγονός καθώς και ο τρόπος της απώλειάς του συγκλόνισε τον κοινωνικό περίγυρο μιας και αίτιο και αφορμή ήταν η κλοπή αγροτικής παραγωγής.
Αναφορά στο θέμα κάνει ο αρχιτέκτων Κωνσταντίνος Δέδες με την πολιτική του ιδιότητα ως Συντονιστής της Τοπικής Οργάνωσης Μεγάρων του ΕΠΑΜ.

Ο ΒΑΣΊΛΗΣ ΔΈΣΚΟΣ ΈΦΥΓΕ ΜΕ ΨΗΛΆ ΤΟ ΚΕΦΆΛΙ ΣΑΝ  ΠΑΤΡΙΏΤΗΣ – ΜΕΓΑΡΊΤΗΣ

Κατά την άποψή μου, το πρόβλημα της εποχής μας, είναι η δυσκολία στην κατανόηση της έννοιας της κυριαρχίας γενικά, αλλά ειδικότερα της έννοιας της Εθνικής Κυριαρχίας. Βέβαια υπάρχει και η δυσκολία στην κατανόηση, στα απολύτως θετικά για τους λαούς επακόλουθα στην εφαρμογή της, θετικά επακόλουθα τα οποία γνώριζε πολύ καλά ο προ μεταπολίτευσης Ελληνικός λαός, αλλά δυστυχώς, τα γνωρίζουν πολύ καλύτερα οι πάτρωνες μας, της παγκοσμιοποίησης του Απόλυτου Καπιταλισμού με τούρμπο επιδώσεις, γι` αυτό και μάχονται λυσσαλέα για την κατάργηση των Εθνών, μέσω των Μ.Μ.Εξαπάτησης των λαών και μέσω της ξεπουλημένης διανόησης.

Στις μέρες που ζούμε λοιπόν, καμία ουσιαστική πράξη που συνεισφέρει στην κατανόηση αυτή, δεν πρέπει με τίποτα να μας ξεφεύγει.

Ο άδικος χαμός του Βασίλη του Δέσκου, δεν ήταν ένα απλό ατύχημα.

ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΠΡΑΞΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ.

Αυτό προκύπτει από την ψύχραιμη ανάλυση των πραγματικών γεγονότων (και όχι αυτών για δήθεν επίθεση από γύφτους ή Αλβανούς που ανέφεραν ανώνυμες ειδησιογραφικές τοπικές ιστοσελίδες, όπως ευτυχώς καταγγέλθηκε).  Στην διαδρομή λοιπόν της επίσκεψής του προς τα «δεντρά» του ο άτυχος Βασίλης παρατήρησε κάποιον να σπάει κλαδιά από τα δέντρα κάποιου συμπολίτη μας τοποθετώντας τα στο φορτηγό του μαζί με τις ελιές για να τις μαζέψει αργότερα με την ησυχία του.

Ο Βασίλης, λόγω της συνείδησής του, δεν είχε καμιά επιλογή.

Αμέσως σταμάτησε τον ασυνείδητο αυτό άνθρωπο όχι για την κλοπή, αλλά για την καταστροφή που δημιουργούσε στην «Μεγαρική γη».

Είμαι σίγουρος ότι έτσι σκέφτηκε.

Το κακό έγινε πάνω στον διαξιφισμό μεταξύ τους με αλληλοσπροξήματα όπου ο άτυχος Βασίλης τραυματίστηκε θανάσιμα. Από εδώ και πέρα είναι θέμα δικαιοσύνης να αποδώσει ευθύνες και τιμωρίες.

Σαν πολίτες αυτό που μας ενδιαφέρει είναι τα μηνύματα που θα πρέπει να αντλήσουμε από την πράξη αυτή του συμπολίτη μας, έτσι ώστε να αρχίσει μια εσωτερική συζήτηση για το τι δεν πάει καλά σε αυτήν την πόλη και έχουμε, ατελείωτες κλοπές από Γύφτους, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας μας από το τοπικό πολιτικό σύστημα, διακοπές ρεύματος σε άνεργους, και σε πολύ λίγο, διακοπές νερού και πλειστηριασμούς κατοικιών.

Αυτό που κάνει σπουδαία αυτή την πράξη είναι το γεγονός ότι ο Βασίλης Δέσκος έχασε την ζωή του προστατεύοντας την περιουσία άλλου. Δεν ενήργησε με βάση τα ιδιωτικά του συμφέροντα αλλά με βάση τα συμφέροντα του ΔΗΜΟΥ, με ό,τι αυτό σημαίνει.

Το πρώτο μήνυμα είναι η αίσθηση της αλληλεγγύης που, με βάση τα γεγονότα, ήταν έμφυτη μέσα του. Δεν είχε καμία άλλη επιλογή εκτός από αυτή που τελικά έκανε. Δεν θα επέτρεπε με τίποτα την κατακρεούργηση των «δεντρών» από κανέναν, γιατί τα «δεντρά» είμαστε εμείς, είναι η κοινωνία μας.

Πατριώτης είναι αυτός που νοιάζεται και προστατεύει την χώρα του.

Η πράξη αυτή του Βασίλη ήταν καθαρά πατριωτική, γιατί νοιαζόταν πολύ για τον τόπο του και, όπως το απόδειξε τον προστάτεψε ακόμα και με την ζωή του.

Τα διλήμματα όμως έρχονται σε εμάς, αφού τα εγκλήματα που πράττονται κατά της  πατρίδας μας δεν είναι άμεσα ορατά. Απλά δηλώνουμε πατριώτες, αλλά δεν είμαστε διατεθειμένοι να προστατέψουμε τον τόπο μας.

Αυτός είναι ο λόγος που αγωνίζομαι να γίνει κατανοητό ότι: Δημοκρατία δίχως πατρίδα και κυρίως δίχως η προστασία της να είναι αυτονόητη πράξη, ΔΕΝ ΝΟΕΊΤΑΙ.

Να γιατί έχουμε επιτρέψει σε μια χούφτα «απάτριδες γραφειοκράτες των Βρυξελλών», κυρίως τους ντόπιους να ξεπουλούν την περιουσία μας δίχως την παραμικρή αντίδραση μας.

Είθε το παράδειγμα του αείμνηστου Βασίλη Δέσκου να μας γίνει σημαία, έτσι ώστε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, πράττοντας το πατριωτικό μας καθήκον και να προστατέψουμε την πόλη μας από τα τρωκτικά που την διαμελίζουν.

Αιωνία του η μνήμη,

Έφυγε με ψηλά το κεφάλι σαν Πατριώτης – Μεγαρίτης.

Κώστας Αν. Δέδες
Αρχιτέκτων Μηχανικός
Συντονιστής της Τ.Ο. Δήμου Μεγαρέων
Ενιαίου ΠΑ-λλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ)